Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile Görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya'daki NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı kapsamında, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştüç

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya’daki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı marjında, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi.
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ELE ALINDI
Görüşmede başta Ukrayna-Rusya savaşı için İstanbul'da yapılacak görüşmeler olmak üzere birçok konu ele alındı. Rusya-Ukrayna savaşının çözümünde diyaloğun önceliklendirilmesi ve müzakere yoluyla sona erdirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirilen görüşmede, bu amaca yönelik olarak Türkiye ile ABD’nin son dönemde yürüttüğü diplomatik temasların önemine dikkat çekildi. Görüşmede, tarafların doğrudan görüşmeler yapmasını sağlamak için çaba sarf etmeye devam edileceği belirtildi.
Filistin'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Bakan Fidan, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi için adım atılmasının elzem olduğunu, bu konuda ortak çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Görüşmede, İran'ın nükleer programı hakkında ABD ile İran arasında yürütülen müzakere süreci ele alındı ve Suriye'deki durum da görüşüldü.
Güney Asya'da gerilim azaltılmasının ve istikrarın sağlanmasının önemine değinilen görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump’ın Körfez ülkelerine yaptığı ziyaret değerlendirildi.
Kaynak: ANKA