Toplantıdan uzlaşı çıkmadı: Bakan Bilgin'den asgari ücrette 'yeni tarih' için açıklama

Milyonlarca çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı bekliyor. 3. toplantıda da uzlaşı çıkmazken Bakan Vedat Bilgin asgari ücret görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

Toplantıdan uzlaşı çıkmadı: Bakan Bilgin'den asgari ücrette 'yeni tarih' için açıklama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon kasım ayında aylık bazda yüzde 3,51 artarken, yıllık enflasyon yüzde 85,51'den yüzde 84,39'a düştü. ENAG ise, enflasyonu yüzde 170,70 olarak açıklarken, İTO'nun İstanbul için açıkladığı rakam yüzde 105,55 olmuştu.

Ülkede her geçen gün etiketler değişir, fiyatlara art arda zamlar gelirken dün gerçekleştirilen Asgari Ücret Komisyonu'nun 3. toplantısından beklenenin aksine uzlaşı çıkmadı. Türk-İş ise talebini yükselterek asgari ücret için uzlaşı beklentilerinin 9 bin lira olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gazetecilerin sorusu üzerine komisyonun 4. toplantısı hakkında "Henüz belli değil. Görüşmeler devam ediyor, maalesef dün sonuç alınamadı" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU MASASINDA KİMLER VAR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Dün gerçekleştirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplantıya, Türk-İş Genel Sekreteri Pervul Kavlak ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ile bakanlık bürokratları katıldı.

Etiketler
Asgari Ücret Vedat Bilgin