ABD’li ünlü ekonomist kötü haberi verdi: Türkiye’de yüksek enflasyon 2023'te de devam

Columbia Üniversitesi profesörü ABD’li ünlü ekonomist Jeffrey Sachs, Türkiye’de enflasyonun; savaş, yaklaşan seçim, geleneksel olmayan ekonomi politikaları ve küresel yatırımcılarla yaşanan zor koşullar nedeniyle 2023 yılı boyunca da yüksek kalacağı öngörüsünde bulundu.

ABD’li ünlü ekonomist kötü haberi verdi: Türkiye’de yüksek enflasyon 2023'te de devam

ABD’li ünlü ekonomist Jeffrey Sachs Türkiye’de enflasyonun devam eden savaş, yaklaşan seçim, geleneksel olmayan makroekonomik politika, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ve küresel yatırımcılarla yaşanan zor koşullar nedeniyle 2023 yılı boyunca da yüksek kalacağını söyledi. Sachs, Ukrayna’da barışın sağlanması ve seçim sonrası oluşturulacak politika çerçevesiyle Türkiye'nin en azından 2024 yılında istikrara kavuşmasını umduğunu da belirtti.

Columbia Üniversitesi ekonomi profesörü Jeffrey Sachs Türkiye’de enfl asyonun devam eden savaş, yaklaşan seçim, geleneksel olmayan makroekonomik politika, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ve küresel yatırımcılarla yaşanan zor koşullar nedeniyle 2023 yılı boyunca da yüksek kalacağını söyledi.

Ekonomi gazetesinden Elif Karaca'ya konuşan Sachs, Ukrayna’da barışın sağlanması ve seçim sonrası oluşturulacak politika çerçevesiyle Türkiye'nin en azından 2024 yılında istikrara kavuşmasını umduğunu belirterek özellikle bölgesel işbirliği söz konusuyla Türkiye'nin orta vadeli potansiyeli konusunda her zaman iyimser olduğunu ifade etti.

Etiketler
Türkiye ekonomisi Enflasyon ABD Seçim