Erdoğan yine borçlandıracak: Yeni kredi paketlerindeki EYT detayını Sabah yazarı anlattı

Sabah yazarı Dilek Güngör, ekonomik kriz sürecinde yeni kredi paketlerinin yolda olduğunu aktardığı yazısında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için işverenlere kıdem tazminatı için kredi desteği verileceğini aktardı.

Erdoğan yine borçlandıracak: Yeni kredi paketlerindeki EYT detayını Sabah yazarı anlattı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon kasım ayında aylık bazda yüzde 3,51 artarken, yıllık enflasyon yüzde 85,51'den yüzde 84,39'a düştü. ENAG ise, enflasyonu yüzde 170,70 olarak açıklarken, İTO'nun İstanbul için açıkladığı rakam yüzde 105,55 olmuştu.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileri her gün raflara yansırken iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin yazarı Dilek Güngör, yeni kredi ve destek paketleri hakkında gelişmeleri köşesine taşıdı.

EYT'DE KIDEM TAZMİNATI KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN KREDİ VERİLECEK

Güngör yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Küçük Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için Hazine garantili Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli destek paketini açıkladığını hatırlatarak, "Önümüzdeki günlerde başka alanlarda da yeni kredi paketleri peş peşe açıklanacak. Uzun vadeli düşük faizli konut kredisi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili işverene kıdem tazminatı yükü için kredisi, esnaf kredisi, imalat sanayiyi önceliklendiren krediler bunlardan birkaçı..." ifadesini kullandı.

Bankaların kredi yeterliliğine de vurgu yapan Güngör bu konuda sorunun sermaye artırımı ile çözüleceğini "Üç kamu bankasının (Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank) sermaye artırımları üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu çalışıyor" ifadeleriyle aktardı.

Güngör yazısına, "Bankalarda 20 milyar TL'lik sermaye yaklaşık 160 milyar TL civarında yeni kredi verme kabiliyeti anlamına geliyor. Zira bankalar sermayelerinin 8 katına yakın kredi verme kaldıracı kullanabiliyor. Her bir kamu bankasına 35 milyar TL sermaye artırımı yapılırsa bu da yaklaşık 280 milyar TL kredi hacmi anlamına gelir" diyerek devam etti.

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kredi Kıdem Tazminatı Emekli Emeklilikte Yaşa Takılanlar