Çok Uzatmaya Gerek Yok

KAYDA GEÇSİN Yazdın mı yazmadın mı ? Haberi yaptın mı , yapmadın mı , yapamadın mı ? Dizilerinde uyardın mı uyarmadın mı ? Şimdilerde Cargill’den girip ...

KAYDA GEÇSİN

Yazdın mı yazmadın mı ?

Haberi yaptın mı , yapmadın mı , yapamadın mı ?

Dizilerinde uyardın mı uyarmadın mı ?

Şimdilerde Cargill’den girip , zeytin ağaçlarından çıkarak değerlerimize sahip çıkan medya mensubu kardeşlerin kimileri yakın geçmişte ‘ zeytinyağlı yiyemem aman’ türküsü ile göbek atmıyorlar mıydı , bir durup düşüneceğiz şimdi bu pişmanlığın nedenini .

Fena halde kaldılar ‘Dumaniçi Dağlarda’ .

Nişasta bazlı şekerin insan sağlığına zararını yeni öğrenenler var , aa herşeyi bildiklerini sanıyorduk , meğer bilmiyorlarmış .

Ne oldu ABD de okumalar, masterlar, fan fin fonlar ? Bina mı okudunuz ?

Karşı çıkmak şurupla sınırla da değil , kullanıldığı alanlar, ürünlerin reklam sektöründeki ağırlığı nedir henüz net değerlendirilmedi , yani reklamlarla yaşadığı söylenen TV işlerinde karşı durmak bir seçim meselesi , çizerler işlerine gelmeyeni , yol ayrımı burada yıllar önce karşı durmak yerine karşı duranları tasfiye edip kıçlarına yer edinenler şimdi ne konuşuyorlar acaba ?

Çok yüzsüzler .

Siz kendinizi haklı bir rekabetin ürünü mü sandınız , sizi gidi nişasta bazlı tatlılar sizi !

Vatanseverlik dedem ‘ Seymen’ di , ‘ Efe’ydi, bikiniyle denize girersem laik olurum, hele akşamüstü bir kadeh insanı devrimci , uygar yapar , fena halde batılı olurumla olmaz , ancak komik olunur .

Hepsi olabilir, iyi hoştur da Atatürk Devrimcisi olmaya yetmez .

Akit TV deki ekran şehvetine kapılmış saçmalamak mastarı çeken ekmeğinize yağ sürdü tutarsız, imkansız sözleriyle ve ben sizlerle onun arasında bir fark göremiyorum gerilikte .

Batılı olmaya gelince devam , açılın Magellan gibi açık denizlere , dünyaya , keşfedin keşfedilmedik yer kaldıysa siz kıçınızı kaldırana kadar , tabii sıkıyorsa o rüzgarlara dalgalara gerin göğsünüzü elbette hep batıya gidin ama unutmayın geleceğiniz yer başladığınız yer olacaktır yani burası , sakın şaşırmayın !

Portekiz’de ineyim olmuyor ! Ferdinand Magellan orada indi çünkü Portekiz’liydi , başladığı yerdi . Siz bunu da bilmiyor olabilirsiniz , siz ne biliyorsunuz Allah Aşkına .

Sümerbankı göğüs gere gere özelleştirmiş , ekranlarda hala konuşuyor ... döndü dolaştı aynı yerde yahu ! Bunlar da bizim Magellan’lar hiç bir yere gitmeden aynı yere geliyorlar .

‘Devlet eliyle cennet kurulmaz’ diye parti programı yazanlar devlet eliyle epey kese doldurup nerelere geldiler , hala ekranlardalar , lütfen , please bakın iki dilde rica ediyorum çağırmayın şunları .

Kelimeler gitgide anlamlarını yitirir , içleri boşaltılır başka anlamlar yüklenirken ahlaksızlık bilgisizlikle birlikte istediği puslu havayı yaratıyor.

Zaten laubalilik diz boyu ekranlarda , kendisini oğlu gibi sevdiğini söyleyip izleyicisine selam yolluyor, hale bakın ekranlar aile kurulucak yer sanki .

Pes eden gıybetçi kız bir başka gıybetçinin programında dedikodu sahasında oyunun ortasında takım değiştiriyor .

Vampir dizimiz eksikti eksik tamamlanıyor , ‘ orange is the new black ‘ yapılırsa epey yol katetmiş olunacak !

Ama her şeye rağmen bütün bu saçmalıklar arasında ahlaklı vatansever insanların tek bir ajandası var, ülkeleri ve dünyanın iyiliği.

İyiliğin yanına kişisel hikayeler, maksatlar ilave etmek , kendilerinden kahramanlar yaratmak , fırsattan istifade ün ve para yapmak akıllarından geçmiyor.

Onlar Törenlere davetli değiller, bu arada geçenlerde yeni ambulanslar için ‘Ambulans Töreni ‘ yapıldı , bir sağlık hizmet aracına tören yapılan bir ülke olduk , hayret bir şey !

Medyada birbirleriyle ortaklaşa davrananlar herkesin malumu , bu rekabeti ve kaliteyi çoktan köreltti .

Ve şimdi yerlerini devam ettirme uğruna ne saçmalama ne saçmalama .

Aynı zamanda ne işbirliği , ne işbirliği var işin içinde.

Herhangi bir alandaki çalışmada başkalarıyla işbirliği yapan, ortaklaşa davranan kimselere işbirlikçi denir malumunuz.

Yabancılarla, ülkesi çıkarlarına aykırı olarak işbirliği yapan kimse kimselere de işbirlikçi , bilmeden alet olanlara ise aptal deniyor ,

Ve fakat bunlar seçenekler içinde olmayan ‘akıllı’ ‘yetenekli’ yi seçiyorlar !

Erekleri ve çıkarları bir olanların bu yolda çalışmalarını birleştirmeleri durumu çerçevesinde yepyeni bir işbirliği ile karşı karşıyayız ; Cahil , bedavadan, rekabetsiz , korunmalı , para , ün şehveti arsızları artık pek pervasızlaştı , bayağı kendi kendilerinin patronu oldular , itibar dahil herşeyi istiyorlar !

Biz yaparız olur , bizimle kimse baş edemez havaları , kırmızı had çizgisinde seksek oynamaları çok ilginç .

İyi ve dürüst insanları sevmeye , güvenmeye devam edeceğiz bu ülke bizim . Çok uzatmaya gerek yok.

Saygı ve Sevgiyle Kayda Geçirdik Efendim elimizden Gelen Budur.

necefugurlu@gmail.com