Yüksek Tansiyonlu Geçecek 6 Ay Başlıyor..!

Mars gezegeni, 28 Haziran 2020 - 7 Ocak 2021 tarihleri arasında Koç Burcunda seyrini sürdürecek. Tabi aralığın bu kadar geniş olmasının nedeni geri hareketi. Koç Burcundaki geri hareketi 9 Eylül-15 Kasım tarihleri arasında olacak.

2020 yıllının başındaki karmaşaya benzer bir karmaşanın içinde olacağız. Gergin ve daha saldırgan konular bizi bekliyor gibi duruyor. Mars’ın aktif ve hareketli doğası, Koç burcunun içinde daha sabırsız ve kontrolsüz bir hal alacaktır. Bunu yaşamak ilk aylar eğlenceli ve aktif gibi görünse de altı ay boyunca bu enerji patlamalarına, hıza ve sürekli kontrol edilmesi gereken olaylara karşı kendimizi yorgun hissetmemize neden olacaktır.

Bu dönemde denge sağlamak sandığımızdan zor olabilir. Olaylara gözümüzü karartıp dalacağımız ortada. İddialı olduğumuz bir konuda pek uzlaşmacı olmayacağız. Kendimizi ortaya koyacağız, rekabet edeceğiz, risk alacağız. Sonbahar geldiğinde tam meyvelerini toplamak istediğimizde hayat bize dur diyecek. Bir hesap kitap yap, neyi neden yaptın? Hala devam edecek misin, hatta edecek gücün kaldı mı diye bir soracak. 9 Eylül ile 15 Kasım arasında her şey karışmış, geri gidiyor ve tam gaz giderken bir anda frene asılmak zorunda kalmış gibi hissedeceğiz kendimizi. Tabi araba öyle hemen durur mu? Muhtemelen zorlanacak, kasacak, belki bir yerlere çarpacak. Artık hızımıza bağlı olarak, yani yaşadığımız şeylere oranla durma ve gerçeklerle yüzleşme durumu olacak. O yüzden yazın kontrol edemeyeceğimiz noktalara çıkartmayalım kendimizi. Kontrolsüz güç, güç değildir sloganını bu dönemde çok iyi hissedeceğiz. Geri hareket de pek kısa sürmeyecek, dayanma noktamızı, sınırlarımızı baya yoklayacak. Sular bulanacak, netlikler kaybolacak ve dayanma süreciniz ölçülecek. Aşağıda özellikle hangi alanlarda bu konuları daha fazla yaşayacağınızı yazacağım.

Bu dönemde dünyada da önemli karışıklıkları yeniden yaşayacağız. Bu sefer herkesin tahmininden daha güçlü ve kontrol edilmesi daha zor bir konu ile baş başa kalacağız. Bu sefer hayatta kalma savaşı, daha mücadele gerektiren, hızlı karar alınması ve müdahale edilmesi bile çok güç bir konu ile daha sert masaya oturacak. Kasım ve Aralık’taki iki tutulma Jüpiter ve Satürn’ün Burç değiştirip, Kova burcunda birleşiyor olmaları bizim yeni düzenin ayak seslerini güçlü bir şekilde duymamıza neden olacaklar.

Demem o ki; öngörülü ilerleyelim, gaza basıp duvara toslamayacağımız kararlar alalım. Gidişatı gördükten sonra hareket planımızı hayata geçirelim. Duygularımıza, düşüncelerimize hâkim olmamız gerek, yoksa ani gelen konularla birlikte tepkilerinizi kontrol etmemiz mümkün olmayabilir.

Eğer öncü gezegenlerde yani koç, terazi, yengeç ve oğlak burçlarında gezegenlerimiz var ise etki alanını daha fazla hissedebilirsiniz.

Yukarı da anlattığım konuyu siz burcunuza göre en çok hayatınızın hangi alanında yaşayacaksınız;

Koç Burcu: Gündelik hayatınızda, bedensel konular, sağlığınız ve ilişkilerinizde yaşayabilirsiniz.

Boğa Burcu: Kafanızı kurcalayan konular da ve çalışma hayatınızda daha sakin olmalısınız.

İkizler Burcu: Hayat planlarınızda, sosyal ortamlarınızda ve geleceğe dair ümitlerinizde yaşayabilirsiniz.

Yengeç Burcu: İş hayatınız ve hayattaki rolünüzle ilgili konular, yöneticilerinizle ilgili planlarınızda yaşayabilirsiniz.

Aslan Burcu: Hayat felsefenizde daha aktif olabilirsiniz. Uluslararası konular, yabancılar, yayıncılık, medya, akademik konularla ilgili yaşayabilirsiniz.

Başak Burcu: Borçlar, miras, bankadaki paralar, eşinizin veya ortağınızın parası yani finansal konular, hayatınızdaki krizlerin yönetimi ile ilgili yaşayabilirsiniz.

Terazi Burcu: Eşinizle ve/veya ortağınızla ilgili konularda yaşayabileceğiniz gibi. Karşınızdaki insanın yaşadığı zorluklardan da etkileniyor olabilirsiniz.

Akrep Burcu: Çalışma ortamınız ve iş arkadaşlarınızla ilgili konularda sakin kalmaya özen gösterin. Sağlık mevzularını ciddiye alın.

Yay Burcu: Aşkta ve çocuklarınızla ilgili konularda yaşayabilirsiniz. Hobilerinizle ve yaratıcılığınızı kullandığınız işlerinizde etkin olacaktır.

Oğlak Burcu: Ailenizle ilgili ve ev içinde bu durumu daha fazla hissedebilirsiniz. Geçmiş ile ilgili konular veya gayrı menkul işlerinde yaşayabilirsiniz.

Kova Burcu: İletişim, eğitim, yazmak, konuşmak, teknik ve ticari konularında yaşayabilirsiniz. Yolculuklarda dikkatli olun. Yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili konulara özen gösterin.

Balık Burcu: Maddi konular ve kaynaklarınızla ilgili konularda yaşayabilirsiniz. Yeteneklerinizi kullanmak istediğiniz konularda dikkatli karar alın.