YKS sonuçlarının açıklanmasına ramak kaldı!

SON İKİ GÜN! Değerli adaylar, YKS sonuçlarının açıklanmasına ramak kala uzmanımız Meltem KAHRAMAN ile yaptığımız keyifli röportajlarda merak ettiklerinizi...

SON İKİ GÜN!

Değerli adaylar, YKS sonuçlarının açıklanmasına ramak kala uzmanımız Meltem KAHRAMAN ile yaptığımız keyifli röportajlarda merak ettiklerinizi yanıtlamaya devam ediyoruz. 18 Temmuz Perşembe günü açıklanacağı ilan edilen YKS sonuçları için tüm adaylar ve aileleri elleri yüreklerinde bekliyorlar. Yıllardır ÖSYM’ nin ilan ettiği tarihten bir ya da iki gün önce sürpriz bir şekilde sonuçları açıklaması nedeniyle adayların gözü kulağı ÖSYM’ de …

YKS sonuçlarının açıklanmasına ramak kaldı! - Resim : 1

Dün alanında uzman Meltem KAHRAMAN ile adayların YKS sonuçlarına nasıl ulaşacakları ve sonuç açıklama sayfasını nasıl yorumlamaları gerektiği hakkında konuştuk. Bugün de sonuç açıklandıktan sonra adayları nasıl bir süreç bekliyor. Evet açıklandı ve sonuç sayfamı yorumladım, henüz bir uzman ile randevulaşmadım, ancak sıralamam ile nerelere girebileceğimi de çok merak ediyorum.

Sevgili Meltem Hocam o zaman adayların adına ben bu soruyu sorayım size, sonuçlar açıklandıktan sonra sıralamasını gören adaylarımız en güvenilir hangi kaynaklardan sıralama oluşturmak için ilk adımı atabilirler?

Kıymetli Şahin Hocam, sonuçların açıklanmasına iki gün kala adım adım öğrencilerimize bir yol haritası çizebilmek, sizin sorularınız ile bunlara açıklık getirebilmek onları gerçekten şanslı kılıyor.

Gelelim sorunuza; iki gün sonrasında adaylar sonuçlarına ulaşacaklar nihayet, yorumladılar ve akabinde henüz rehberlik uzmanı ile randevulaşmamışken kendileri bir liste oluşturmak için ilk girişimlerde bulunmaya başladılar diyelim. Peki bu adımda en doğru neyi nereden öğrenebilirler?

Adaylarımız bu aşamada da yine sakinliklerini korumalılar. Acele etmeden, ama öylece de beklemeden güvenilir kaynaklardan güncel sıralamalara göz atabilirler. Bu konuda en güvenilir kaynak ÖSYM’nin yayımladığı 2019 kılavuz ve YÖK ATLAS olacaktır. ÖSYM kılavuzda birçok merak ettiğimiz sorunun cevabını bulabileceğimiz gibi, YÖK ATLAS’ ta da aynı güvenilir bilgilere ulaşabilirler. Özellikle birkaç yıldır veri tabanını adaylara süreci kolaylaştırmak adına fazlasıyla güçlendirdiğinden en güvendiğimiz platform olarak sıralama konusunda ve üniversite/mesleklerin detayları konusunda adayların ve bizlerin işini oldukça kolaylaştırıyor.

Peki üniversite ve meslekler hakkında ön bilgi edinme konusunda ve sıralama oluşturma konusunda YÖK ATLAS’ tan nasıl faydalanabiliriz?

Adaylarımız https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden YÖK ATLAS’ ın ana sayfasına ulaşabilirler. Sayfa açıldıktan sonra aslında zaten her şey çok açık ve kolay.

Sol üst tarafta Program Atlası kısmında iki ayrı bölüm mevcut, lisans atlası ve ön lisans atlası şeklinde oluşturulmuş. Bu birçok bareminde de bu şekilde ayrılmış durumda, dolayısıyla adayların işi çok daha basitleşmiş oluyor. Hemen bu kısmın yanında tercih sihirbazı mevcut ve yine lisans ve ön lisans şeklinde ayrılmış durumda. Tercih yapmak istediğiniz puan türünü seçerek, açılan yeni sayfaya başarı sırası aralığı, bölüm, şehir, üniversite türü … vb. birçok filtre ile ilgilendikleri ve girebilecekleri bölümlerin listesine ulaşabilirler.

Bu işlemin devamında ise tercih edecekleri meslekler hakkında detaylı bilgiye meslek atlasından rahatlıkla ulaşabilirler.

Yine üniversiteler, kontenjanları ve koşullarına da aynı ana sayfadan detaylı bir biçimde ulaşabilirler. Bu platform adaylar ve uzmanlar için büyük bir nimet … Sizlerin de aracılığı ile YÖK ATLAS’ a emeği geçen herkese uzmanlar ve adaylar adına çok teşekkür ediyorum.

Meltem Hocam, bu bilgiler için teşekkür ediyoruz. Sonraki konu başlıklarımız artık güncel bilgiler, sonuçların istatistiği, yığılma olan puan aralıkları … vs. şeklinde devam etsin müsaade ederseniz. Ben de adaylar adına size tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye Hepimizin, Eğitim Hepimizin…