Turgut Özal-Erdoğan bekçi kulübesi-Saray

Rönesans Holding tarafından Göcek'in Okluk Koyu'nda 300 odalı 'Yazlık Saray' 4 büyük yapı, 3 blok personel lojmanları yapıldı. Denize 10 bin 966 metrekarelik...

Rönesans Holding tarafından Göcek'in Okluk Koyu'nda 300 odalı 'Yazlık Saray' 4 büyük yapı, 3 blok personel lojmanları yapıldı. Denize 10 bin 966 metrekarelik yapılan dolgu alanı özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi. 3 adet helikopter pisti yapıldı, binlerce ağaç kesildi.

Sahiller Anayasa'ya göre halka açık. Çevre Bakanlığı plajlardaki gölgelikleri yıkıp, şezlongları topluyor.

Haydi, sıkıysa gidin Okluk Koyu'ndan denize girin.

Rönesans tarafından yapımı üstlenen projenin inşaatı büyük bir gizlilik içerisinde tamamlanmıştı.

Rönesans, Recep Tayyip Erdoğan'ın favori inşaat firmasıdır.

Ankara'daki 1300 odalı sarayın da müteahhidi...

Başakşehir Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat Şehir Hastanelerini, Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri Ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanelerini "Kamu Özel İşbirliği modeli" ile Rönesans işletiyor.

Atatürk Havalimanı'nın milyarlarca lira değerindeki 2 pistinin üzerine ve Sancaktepe'ye 2 sahra hastanesi yapan da Rönesans…

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sahra hastanelerinin işletmesinin de Rönesans tarafından yapılacağını ve bir tanesinin de her nedense "Hibe" olacağını açıklamıştı.

Ne ihale yapıldı, ne fiyatları açıklandı ne de Pandemi nedeniyle bu sahra hastanelerinin faaliyetleri kamuoyuna açıklandı.

Can Pulak anlatıyor...

Merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başdanışmanı olan ağabeyim duayen gazeteci Can Pulak'a Özal'ın Okluk Koyu'ndaki bekçi evinin cumhurbaşkanlığı dinlenme evi olarak nasıl keşfedildiğini sordum.

Pulak dedi ki;

- "Okluk konusunda herkes bir şeyler söylüyor yazıyor. Okluk'u içine alan Karacasöğüt 45 yıldır benim köyümdür.

Özal başbakanken, Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar'ın kayınpederinin teknesiyle Okluk'taki salaş restoran için karaya çıktık.

Merhum Özal bir kulübeyi ve önündeki bekçiyi göstererek dedi ki;

'Bu vatandaş bizden çok daha şanslı ve mutlu, Cennet gibi yerde yaşıyor…"

Araştırdım TÜİK'in tesis yapacağı bir tarla ve bir bekçi evi dışında hiçbir yapı yoktu.

Cumhurbaşkanının sessiz sakin dinleneceği bir yeri yoktu.

Özal'a, Camp David gibi olan bekçi kulübesinden bahsettim. Teklif hoşuna gitti ama böyle bir projeye sarf edecek paramız olmadığını söyledi. Parasız halledeceğimi söyledim.

Okluk, Maliye'ye devredildi, boya, badana için Vakıflar Bankası Genel Müdürü İsmet Alver'e gittim. Tadil ederlerse oraya Vakıflar Bankası'nın bayrağını çekeceğimi söyledim. Bankanın reklam fonundan karşılanacağını bildirdi. Kısa sürede tamamlandı.

Başyaver, koruma müdürü, özel kalem müdürü ve ben nerede kalacaktık?

6 karavan, 3 koruma polisinin kalacağı konteyner yaptırdım.

Rahmetli Özal burada 17 yabancı devlet adamını ağırladı.

Rahmetli Özal devletin itibarını lüksle, ihtişamla değil, yaptığı muhteşem işler ve reformlarla sağladı. Cennet mekanında huzur içinde uyusun. Ruhu şad olsun."

Can ağabeyim ODA TV'den Nurzen Amuran'a gündemi değerlendirirken de şunları söyledi:

- "Bazı siyasetçilerle bürokratların ve bazı gazetecilerin çirkin oluşumların tencerelerine malzeme olmaları doğaldır.

- Yargı bunların yakalarına mutlaka yapışmalı ve halkın güvenini artıracak kararları süratle almalıdır. Bunun için kahraman bir savcı beklemek yerine, dürüst, cesur ve yıpranmamış bir siyasetçiden medet ummak, daha doğru bir beklenti olabilir."

Bolu'da bir üniversite

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümü aritmi alanında uzman alınacaktı.

Akademik başvuru puanı en yüksek olan ve bu alanda deneyimi olan doktor kadroya atanmadı ama dekan vekili Muhammed Güzel Kurtoğlu'nun yakını olan Mehmet İnanır kadroya atandı.

Ayrıca Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı için Doktor Öğretim Üyesi ilanında rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı'nın tanıdığı olduğu söylenen Uzm. Dr. Sara Çetin Şanlıalp'ın 3 makalesi özel şart olarak belirtildi.

YÖK'ün kuralı ihlal edildi.

YÖK'ün üniversitelerde rektörlerin keyfi uygulamaları iptal etmesi ve liyakatsiz atamalara son verecek objektif bir düzenleme yapması gerekir.

Etiketler
Turgut Özal Bekçi Saray