Berat Albayrak istifa sonrası, Corona ekonomisi nedir belki İlhan Kesici anlatır

KAYDA GEÇSİN ABD Başkanlık seçimlerini Biden’ın kazanması neleri değiştirecek veya değiştirmiyecek hususunda politik ahkam kesmek benim işim değil . Amma...

KAYDA GEÇSİN

ABD Başkanlık seçimlerini Biden’ın kazanması neleri değiştirecek veya değiştirmiyecek hususunda politik ahkam kesmek benim işim değil .

Amma ; asıl merakım dünyayı iletişim , medya popüler kültür yoluyla saran popülizm temelli ‘Siyasi popülizm ‘ icadını başta ve ayakta tutan populist kültürün sonu gelir mi gelmez mi , budur.

Bu konu ilgi, bilgi alanım.

Son yılların içimizi kemiren son derece sağlıksız , egoism, palavra popülizmi sanat, siyaset, bilim dünyalarında hemen her mesleği kirletirken soyut kavramları , dil, düşünce , iman dahil hepsini dümdüz etti hemde göz göre göre.

Fransız devriminde bildiri dağıtmakla övünenlerin elinde kaldık .

Ciddi bir çeteleşme ve rant alanı olduğu için hukuk , kültür alanında ‘çomar’ sürüleri’ nin ciddi saldırısına uğradık , utanmadan resmî anadilden yabancı dil diye bahseden, ne halkına ne insanlığa faydasız etnisite ayarsızları ,

Atatürk’e atıp tutanların 10 Kasım çakma matemleri bu nedenle dünyada can çekişen popüler siyasetten habersiz hala direniyor gibi , bu akıl Trump Tower ismini ‘Biden Tower’ diye değiştirip yoluna devam etmeyi bile düşünebilir o kot kafalarıyla.

Berat Albayrak’ın istifa tweetindeki imla hatalarıyla uğraşanlar TDK’nın Atatürk’

ün bıraktığı mirasının yerine neden iletilmediği hususunda yıllarca laliepkem kalmışlar , ama misli paraların kamunun cebinden reklam parası olarak aktarılmasından asla rahatsız olmamışlar ! Popüler kültür kahramanlarını yaratmak masraflı oluyor !

Bu oyunun aktörleri seçici olmadıkları için de her rolü oynadılar .

Reklamlarda bile ürünü değil kendini reklam eden aile boyu egoismin kitleler üzerinde nefret etkisini dayatmayla bezdirmek mümkün değil , bunu gören müesses nizam var ama, görmeyenler de çok , onlarda belki yerlerine ne koyacağız derdindeler hani temizlikçi lanet okutur ama yenisi bulunmadan devam edilir gibilerden ee tuvaletleri temizleyecek biri lazım…

Gelelim esas konuya ;

Popülismin kralı Trump kaybetti, Apprentice ile tanıdık malum …

Ama bu döneminin ekonomik, sosyal, politik yan tesirler ne zaman geçer meçhul.

Şikayet etmeyen yok , şikayetin gücü ne var ki bunları temizlemeye henüz yetmiyor ,

Hala servetleri, aşkları, saçmalamaları , beş para etmez tweetleriyle ‘Dudak uçuklatmaya’ ‘mest etmeye’ ‘Takdir edilmeye’ devam ediyorlar , geçelim artık bunları yoksa ülke sandalye gibi altımızdan çekilecek kıç üstü oturacağız.

Trump’ın yenilgisi kendisi gibi populist kültürden neşet etmiş global politikaların dünya siyasetçilerini tedirgin etmiş gözüküyor, belirsizlik fena tabi, şimdi biz ne olacağız ne bok yiyelim gibilerinden ve fakat burada bizim ülke popüler kültür fırıldakları bilhassa eğlence dünyasında pek rahatlar !

Ekonomik, sosyal, politik şikayetlerin tetikleyicisi konumlarını sürdürüyorlar, hala bilim karşıtı alaycı fikirleri , batıl inançlardan, uyduruk tarih ve komplo teorilerine uzanan geniş bir specturumda internet ortamında cirit atıyorlar, bizde konvansiyonel medyada da çok rahatlar zaten doğum yerleridir .

Nitekim Oxford’dan Profesor Timoth Garton Ash 70 milyon Trump’a oy verdi, yeni politik realite onları yok farz etmez mealinde konuşuyor.

Popülizm ölmez tamam da Macron deneyinden sonra Le Pen’in geri dönüşüne kesin gözüyle bakanlar az buz değil. Sosyal medya bir yandan virusle ilgili bilimsel gerçekleri gölgeleyen teoriler yayarken , Trump’un electoral seçim sonuç yenilgisiyle ilgili de boş durmuyorlar elbette şaibe halaları olur.

Trump dünyadaki sağ partileri yüreklendirdi şüphesiz, ama Trump’ın dik başlı , kazanan her şeyi alır , kaybettinse yaşama kardeşim tarzı çok da antipatik gelmiş herkese , yaaa .

Bu akım Trump benzeri liderler yaratırken bu kadar sevimsiz olabileceklerini hesaplayamamış olabilir mi ? Trump’ın stratejisti Steve Bannen bir ara eski bir manastırda yeni model lider yetiştirmenin hayali olduğunu bile söyeyecek kadar konuya vakıftı !

Komplo teorileri uçuşuyor , Albayrak’ın istifası sorası olanlara da bu gözle bakarsak komplo teorilerinin gerçeklerle yalanlanması imkansız ve çözümlenemez oluşları popüler siyasetin ekmeğine yağ sürüyor.

Popülizm, popülist liderler stil , üslup olarak Trump’dan esinlenmeye devam ediyorlar görünen o .

Dil elden gitmiş , din turizmciye , eğitim Allaha emanet iken , popüler kültürün internete pılıyı pırtıyı taşıyan dizileri biri biter öbürü başlarken bu ortamda hala dalga geçen esprili siyasetçiler popüler kültür medyasının starlarıyla boş salonların sahnelerinde nutuklar atıp selamlar verirken , Allah Akıl , ya da Akıllılara Sabır versin .

Gözümün bebeği uluslararası Siyaset Okuyan canım Sena’mın sözleri bana bu yazıyı yazdırdı , Türkiyenin geleceği onlar ve güçlü düşünebiliyorlar ve doğru soruları sorabiliyorlar .

Ekranlarda ise artık sorulan soruya cevap veren konuğun cevabını kendisine tekrar eden sunucular var hani biz izleyicilere olsa mankafayız ya tekrar ediyor diyeceğim , söyleyene tekrar etti, adam dondu kaldı .

Sena ABD’deki seçim sonuçlarından sonra açık ve net şöyle söyledi : ‘Çok enteresan , Trump’ı kendinden olanlar istemiyor , dünyanın sosyal durumu ve seçimleri tepetaklak , bizde denendi yedik şimdi yetmez ama evetciler bundan ağlıyor, ama Amerikalı’lar yemedi. Para nerede, bu ekonomik buhranı kim üzerine alacak, ve Covid ekonomisi nasıl yönetilecek ? ‘ bu soruları sordu gelinim , kayınvalidenin donp kaldığı andır .

Bizde kendinden olan ve olmayanların seçtiği adamı şimdi hep beraber inkar ediyorlar , ama gitsin istemiyorlar bunların karışık ruh durumlarıyla ilgilenmek yerine ülkemizin çıkarlarına bakacağız , popüler kültürün egemenlerini ise ‘dudak uçuklatan’ servetleriyle başbaşa bırakıp gitmekte olmaz, yapayanlız ne yaparlar sonra , takip edeceğiz .

Korona Ekonomisini İlhan Kesici’nin anlatmasına sözlerinin kesilmeyeceği bir programda ihtiyaç var , bilgileniriz, moralimiz yükselir sonuçta hepimize yerleştirdikleri ‘dünyada yanlızız’ hissi içimizi kemiriyor .
Yanlızlık Saygıyla Kayda Geçsin Efendim

Etiketler
Berat Albayrak