Canan

KAYDA GEÇSİN ‘Cânan aramızda bir adındı, Şîrin gibi hüsn ü âna unvan, Bir sahile hem şerefti hem şan, Çok kerre hayâlimizde cânan Bir şi'ri hatırlatan...

KAYDA GEÇSİN

‘Cânan aramızda bir adındı,

Şîrin gibi hüsn ü âna unvan,

Bir sahile hem şerefti hem şan,

Çok kerre hayâlimizde cânan Bir şi'ri hatırlatan kadındı.’

‘Yahya Kemal Beyatlı Erenköyü’nde Bahar Şiirinden

Bu seferki Canan pek yaman , şiiri farklı bir kadın ,

Erkeklere kazandırıyor, erkekleri kızdırıyor .

9 yıl verdiler , Yılmaz Özdil yaptıklarını yazmış daha doğrusu onun yerine başkalarının yapıp ceza almadıklarını.. çok güldüm , üstüne yazı tanımam .

Canan , Orwell’ci ; ‘Özgürlük insanlara istemedikleri şeyleri söylemek değilse nedir ? ‘ diyebilen bir kadın .

Bir başınalığı , kafa tutuşları, edası , duruşu pek kostak .

Yoksullukla övünüyor bunca görgüsüz arasında fark böyle yaratılır !

Ama nedense Kadıköy’ü , aynı Sayın Cumhurbaşkanı gibi sevmiyor , ikide bir ‘Kadıköy’de ne varsa sizinde olacak’ diye takmış , Sultanbeyli Gariban Kadıköy’de bir el yağda bir elde balda mı , neden acaba bu Kadıköy sevmezlik ?

Halbuki Erenköy’de Bahar Canansız olmaz diyen tek yerdir Kadıköy !

Ayşenur Aslan’ı seviyor ‘Ayşenurcum’ diye hitap ettiğine göre , belki aynı kaderi paylaştıklarından , o da medyada pek çok adama kazandırdı kendi de söyler zaman zaman sonra mahallenin Ablası oldu biraz Ferhunde Kalfa Hüznü burukluğunda bir son.

Bu sırada ;

Nagehan duruma nasıl dahil olacak derken Canan’ı ‘marksist’ kendisini ‘liberal ‘ ilan etmesin mi, hemen kaynak yaptı boşluk tanımıyor Biriçimsu !

Hangisini düzeltmek lazım takdirinize !

Bırakın Canan Konuşsun ;

Ben konuşma özgürlüğünü kısıtlama ile adaleti linç etmenin aynı şey olduğunu düşünüyorum , onun için katılayım katılmayayım Canan istediği şiiri okuyabilir , kötü okusa da, bu tamamen şairin sorunu olur .

Konuşma özgürlüğü hakkımız bu her ağzımızı açtığımızda akıllı şeyler söyleyeceğiz anlamına da gelmiyor böyle bir mecburiyet yok , bu ülkede yıllardır ROK’un ve diğerlerinin özgürce ağzına geleni konuştuğunu görmedik mi .

İnsanların fikirlerini çoğunluklara, baskı gruplarına, güç odaklarına karşı söyleme savunma hakkı var, beğenmeyen kınamak için sıraya girsin .

İş konuşmakla da bitmiyor , bilgiye ulaşma, tartışma, gerçekleri bilme hakkı da konuşma özgürlüğü kadar önemli ve sonuçta kimsenin fikirlerinden dolayı biz sorumlu tutulamayacağımıza göre bu neyin cezasıdır ben anlamış değilim . Bırakın Canan’ı istediği gibi konuşsun .

Şiir, Canan Kaftancıoğlu Kayda Geçsin

Saygıyla Efendim necefugurlu@gmail.com