Messi ve Mbappe’nin gecesinde son gülen Messi oldu

Teşekkürler Messi… Teşekkürler Mbappe… Teşekkürler Arjantin ve Fransa… Güzel oyun futbol adına unutulmaz bir maç izlettiniz futbolseverlere…

Bir kere daha “futbol 90 dakika” sözü haklı çıktı finalde. 2-0 gerideki Fransa’nın Mbappe’si seksende sahneye çıktı ve önce penaltıyı gole çevirdi, iki dakika sonra da De Mario’ya nazire yaparcasına yatarak nefis bir vuruşla eşitliği sağladı ve maçı uzatmaya gitti.

Şimdi kolay kolay unutulmayacak muhteşem finalin başına dönelim…

ARJANTİN ÇOK İSTİYORDU

Dünya Kupası final maçının seremonisine ve tribünlere dikkat ettim. Arjantin tribünü kupayı çok istiyordu. Arjantinli futbolcular başta kaptan Messi olmak üzere sakin ve kendinden eminlerdi. S. Arabistan yenilgisiyle kötü başladıkları turnuvada Messi’yi kupa ile veda ettirmek istiyorlardı.

FRANSA İLK YARIDA HİÇ YOKTU

İki takım da maça 4-4-3 dizilişiyle başladı. Arjantin’de sakatlığı atlatan De Mario 11’de başladı. Fransa maçın başında önde basmaya başladı. Ancak Arjantin’in oyuna hakim olması için birkaç dakika yetti. Nitekim De Mario’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Messi 23’te takımını öne geçirdi. İlk yarının tamamında Fransa kalesinde gözüken ve atak üzerine atak geliştiren Arjantin nitekim 36’da ikinci golü 5 pasta rakip ceza alanına akarak günün başarılı tecrübeli ismi De Mario’nun hafif yatarak sol ayağından vuruşuyla buldu. Son derece dağınık bir oyun sergileyen ve rakip kalede ilk yarı boyunca tek bir kayda değer atağı gözükmeyen Fransa’da daha 40’ta iki değişiklik geldi.

MBAPPE SAHNEYE ÇIKINCA…

İkinci yarıya da atak başlayan ve Fransa kalesi önünde gözüken Arjantin’di ama Fransa 60’tan sonra yavaş yavaş dengeyi kurmaya yaklaştı ve 70’teki iki değişikle de kurdu. Nitekim seksen dakika varlık gösteremeyen Fransa’nın yıldızı sahneye çıktı ve peş peşe iki golle maça ekstra hareket getirdi.

Maç son 10 dakika ve 8 dakikalık uzatmada adeta gitti geldi iki takım açısından da.

MESSİ BİR KEZ DAHA SAHNE ALDI AMA…

Nefes kesen uzatmada Messi yeniden sahneye çıkarak takımını 3-2 öne geçirdi ama Fransa’nın kazandığı penaltıyı Mbappe gole çevirince maça bir kez daha eşitlik geldi ve 136 dakikada tamamlanan final penaltılara kaldı.

MESSİ ŞAMPİYON, MBAPPE KRAL

Arjantin ve Fransa adına ilk penaltıları iki yıldız Mbappe ve Messi gole çevirdi, Ancak Horozların kaçırdığı iki penaltı sonrasında Arjantin dördüncü penaltıyı gole çevirince Dünya Kupası Arjantin’e gitti. Böylece 5. Dünya Kupası’nda forma giyen kaptan Messi, son turnuvasını kupa ile taçlandırdı. Gol krallığı ise finalde hat-trick yapan ve ikisi penaltıdan olmak üzere üç gole imza atıp penaltılarda da bir gol kaydederek 9 gole ulaşan Mbappe’nin oldu. Messi ise 8 golde kaldı.

Messi takımı adına 35 yaşına karşın maçın tamamında sahada kalmak bir yana, sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Bütün kornerleri kullandı. Rakip frikiklerde baraj kurdu, yeri geldi rakipten top çaldı. Adeta ölçüp biçerek nefis paslar attı. Önünü boşaltarak kaydettiği gol de bir “Messi klasiği” idi. Messi’nin Arjantin’i çok arzu ettiği kupayı hak etti. Alvarez bugün gününde olsa, Scoliari De Mario’yu çabuk oyundan almasa maç Arjantin için daha rahat geçebilirdi. Didier Champs ise geç uyandı, oyunu forse edecek futbolcularla başlamadığı için başını taşlara vuracak rüyasında bu gece. Arjantin’in genç teknik direktörü ise adını kupaya yazdırarak kariyerine müthiş bir başlangıç yaptı.

TEŞEKKÜRLER GÜZEL OYUN FUTBOL ADINA…

Sonuçta Messi ve Mbappe’nin gecesinde son gülen Messi oldu. Messi Arjantin adına Dünya Kupası’nda en çok gol atan oyuncu unvanını uzun yıllar kırılamayacak şekilde kırdı. Mbappe ise büyük bir yıldız her ana maçın gidişatına ve sonucuna etki edecek olan ve daha 24 23 yaşında. Önünde normal koşullarda üç Dünya Kupası daha var. Onun daha zamanı var yani. Yine de üst üste iki final oynadı.

Teşekkürler Messi… Teşekkürler Mbappe… Teşekkürler Arjantin ve Fransa… Güzel oyun futbol adına unutulmaz bir maç izlettiniz futbolseverlere…

Etiketler
Fransa Futbol