Göztepe'de iyi şeyler oluyor

Göztepe'de profesyonel futbolun hisselerini elinde bulunduran Mehmet Sepil, yüzde 70 hisseyi bedelsiz olarak "yaptıklarının üzerine koyarak profesyonel...

Göztepe'de profesyonel futbolun hisselerini elinde bulunduran Mehmet Sepil, yüzde 70 hisseyi bedelsiz olarak "yaptıklarının üzerine koyarak profesyonel futbolu sürdürmek" kaydı şartıyla Sport Republic'e devretmeye hazırlanıyor. Daha doğrusu bu konuda çoktan bir ön protokol yapıldı ve buna göre yeni yatırımcı kuruluş profesyonel futbol takımının teknik, yönetsel yapısını ve oyuncularını yeniden yapılandırıyor. Yapılanma büyük ölçüde tamamlandı ve takım Urla'daki çalışma döneminin ardından şimdi de Afyon kampında. Teknik direktörlüğe geçen sezon ilk deneyimini Manisa FK'da yaşayan ve daha önce Aykut Kocaman'ın ekibinde çalışan Turgay Altay getirilmişti. Gönderilen futbolcuların yerine alt liglerden ikisi yabancı beşi yerli 7 futbolcu alındı şimdilik. Taraftar-kulüp arasındaki bağlara özen gösterildiği için kaleci İrfan Can da gönderilmek isteniyor. Alıcı olmasa da takas üzerinde duruluyor. Kaptan Halil'in de gitmesiyle geçen sezondan önemli bir oyuncu grubu ayrılmış oldu ve takım sezona birbiriyle oynamamış oyuncularla başlayacak. Takımın düşmenin üzerine bir de kötü sonuçlarla başlamaması önemli, çünkü Sepil'in de salı günü işaret ettiği gibi taraftar ve kulüp arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

DEVİRDE SORUN YOK, İMZA YAKIN

Önceki başkan Sepil'le "Şehrin Takımı-Şehrin Sigortacısı" lansmanında birlikteydik. Yeni oluşumun, devir sürecinin sonuna çok yaklaşıldığını, hiçbir sorun olmadığını ifade etti. Zaten Sepil’in moral ifadesi de bunu doğruluyordu. Sepil, 2025'te kuruluşunun 100.yılını kutlayacak Göztepe'yi yukarıya taşıyıp yükseltecek bir anlayışla ileriye baktıklarını; bunun için yapmaları gereken tek şeyin de bütünleşmek; takım, camia ve taraftar olarak birlikte hareket etmek olduğunun altını çizdi. Zaten Sport Republic'in taraftarla buluşmayı heyecanla beklediği de aşikar.
Sepil, ön protokol aşamasında hisselerin yüzde 30'unu uhdesinde tutacağını ve büyük hissedarın rızasıyla amatör şubeleri de yöneteceğini daha önce açıklamıştı. Sepil’in doğru yatırımcı bulması yanında bu tavrı olsun, futbol akademisi için de desteğini açıklaması olsun Göztepe camiası ve taraftarları arasında sevinçle karşılandı.

Şimdi Göztepe’de son birkaç yeni futbolcu transferi ile birlikte nefesler tutuldu ve resmi devir sözleşmesinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Temmuzun son haftasına yetişemese de ağustosun ilk haftasında devir resmen gerçekleşir. Muhtemelen imzaları Sepil ve Ankersen atar.

GÖZTEPE'YE, İZMİR FUTBOLUNA DEVAM

Sadık okurlarım bilir; siyaset yazılarının yanında futbolun ekonomi politiği ve İzmir futbolunu da kaleme alıyorum. Bunu özellikle yapıyorum çünkü nereye baksan var mı yokmu "üç büyükler" ve bir de Trabzonspor! İzmir bir futbol kenti; 7 profesyonel takımı var İzmir'in. Maalesef Süper Lig’de geçen sezon iki İzmir takımı vardı ve üç olamadan sıfıra indi. Gelecek sezon Göztepe beklemeden çıkar. Altınordu'da da bu sezon şaşırtan şekilde daha ligler başlamadan "Süper Lig" sesleri çıkıyor! Bu sesler çıkarken de iki sezon önce olduğu gibi Başkan Mehmet Seyit Özkan "takoz" olmuyor, demek ki yol veriyor!

Gerçek Gündem sütunlarından yıllardır olduğu gibi İzmir'in asırlık kulüplerinin; Göztepe, Altınordu, Altay ve Karşıyaka'nın macerasını Türkiye’ye aktarmayı sürdüreceğim.

Etiketler
Göztepe