Erdil Yaşaroğlu: Benim avukatlık gelirleriyle bir ilgim yok

Erdil Yaşaroğlu aradı. Uzun bir konuşma yaptık. Burada özet aktarmaya çalışacağım. Kendisi ayrıca açıklama yazarsa onu da yayınlarız elbette. Ben...

Erdil Yaşaroğlu aradı. Uzun bir konuşma yaptık. Burada özet aktarmaya çalışacağım. Kendisi ayrıca açıklama yazarsa onu da yayınlarız elbette.

Ben Yaşaroğlu’nun yerinde olsam bütün bu süreci bütün detaylarıyla ve tam bir şeffaflıkla açıklardım. Başka türlü bu tartışmaların durulmasına olanak yok.

1. “Komikbüro benim Selçuk Erdem’le ortak şirketim. Avukatlıkla ilgisi yok. Sadece telif haklarını elinde tutuyor.” dedi. Yani yazdığım gibi Erdil Yaşaroğlu’nun avukatlık şirketiyle maddi bir ilişkisi yokmuş. Kurtuluş & Partners isimli bir avukatlık şirketi ile müvekkil-avukat ilişkisi içindelermiş. Kötü gazeteciliğim için Yaşaroğlu ve sizlerden özür dilerim. Teyit etmiştim bilgiyi. Tekrar aradım kaynaklarımı. Biraz karışık onlara göre durum. Yaşaroğlu’nun söylediği esastır elbette.

2. Yaşaroğlu daha önceki açıklamalarına benzer şekilde blogları ve Ajanimo gibi siteleri normalde karşılarına almadıklarını söyledi. Ajanimo’dan da bir blog sitesi olarak değil bir haber sitesi olarak şikayetçi olduklarını söyledi. Ben yazdıklarımı tekrarladım. En az üç blog bildiğimi söyledim. Yanlışlık olmuştur dikkat ediyoruz dedi.

3. Öyle konuşulduğu gibi yüzlerce binlerce dava olmadığını söyledi.

4. Niye kaldır demeden mahkemeye veriyorsunuz diye sordum. Kaldır diyoruz dedi. Ajanimo’ya da denmiştir dedi. Melda’ya tekrar sordum. Spam folder’lara da düzenli bakıyoruz. Hiçbir zaman hiçbir uyarı gelmedi bize. Zaten avukatları da uyardıklarını söylemedi dedi. Melda’nınki dahil avukatlarla konuştum. “Böyle bir uyarının yapılması durumunda bunun dilekçelerinde belirtmeleri beklenirdi, “uyarıya rağmen kaldırılmadı” şeklinde dediler.

5. “Kaldır denince kalkacak ve zaten alışkanlık olarak yapılmadığı belli tek bir içerik hakkında doğrudan suç duyurusunda bulunmak ancak sadece 7300 TL vekalet ücreti için olabilir” dedim. “Hukuk bürosunun da masrafları oluyor haklı olarak istiyorlar.” dedi.

6. “Bu kadar söylenti varken ve hepsi kötü repütasyon olarak dönüyorken neden bütün her şeyin bir dökümünü yapmıyorsunuz? Suç duyurusunda yahut tazminat talebinde bulunduğunuz her yeri ve sonucu açık açık paylaşın. Ancak böylece “Erdil Yaşaroğlu garibanlardan para topluyor” suçlamalarının hepsi boşa çıkabilir” dedim. O da açıklama yapmanın sonunun gelmeyeceğini başka bir yığın taleple karşılaşacaklarını söyledi.

7. Erdil Ajanimo’da şikayetlerinden sonradan vazgeçtiklerini söyledi. 14 Haziran’daki duruşma tutanağını istedim. Vazgeçilmemiş. Yaşaroğlu yanılmış olmalı.

Önceki yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Etiketler
Erdil Yaşaroğlu