Fenerbahçe'de yükseliş sürüyor! Evinde Göztepe'yi de yıktı

Fenerbahçe ile Göztepe, Süper Lig'de 30. hafta maçında karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.

Fenerbahçe'de yükseliş sürüyor! Evinde Göztepe'yi de yıktı

FENERBAHÇE: 2 - GÖZTEPE: 1

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Göztepe ile karşılaştı. Karşılaşmayı Ferdi Kadıoğlu'nun golleriyle 2-0 kazanan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında katılma yarışını sürdürdü.

Göztepe ise pandemi sonrası galibiyet hasretini dört maça çıkardı.

Karşılaşma inanılmaz bir tempoyla başladı. İki takımın da karşılıklı ataklarında kaleciler gole izin vermezken, 25. dakikada Ferdi Kadıoğlu gol perdesini açtı. Genç futbolcu, ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşla Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da tempo deüşmedi. Hem Fenerbahçe, hem de Göztepe, gol için ataklar geliştirirken, izleyenlere de keyif verdi.

Yakalanan pozisyonlarda gol gelmezken, ilk yarının uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha Ferdi Kadıoğlu çıktı.

Sol kanatta aldığı topla iki rakibini birden geçen Ferdi Kadıoğlu, ceza sahası dışından muhteşem bir vuruş yaptı. Kaleci Beto'nun müdahalesi de yeterli olmayınca, Fenerbahçe ilk yarının sonunda farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarı tempo olarak ilk yarıyı aratmasa da, pozisyon açısından, son dakikalar hariç, ilk 45 dakikanın gerisinde kaldı. Gol için risk alan Göztepe savunmasında açık alanlar yakalayan Fenerbahçe, bu alanları değerlendirmeyi başaramadı.

Göztepe ise ikinci yarıya hücum ağırlıklı oyuncular ile başlamasına rağmen istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Hem Fenerbahçe hem de Göztepe'nin son paslardaki beceriksizliği, ikinci yarının neredeyse pozisyon olmadan geçmesini sağladı.

Sadece gelişen hızlı bir Göztepe atağında Soner'in topun gelişine yaptığı muhteşem vuruşta top ağlarla buluştu. Bu golle farkı bire indiren Göztepe, kalan dakikalarda başka gol bulamayınca mücadele 2-1 sona erdi.

Bu galibiyetle puanını 49 yapan Fenerbahçe, haftayı 6. sırada tamamladı. 38 puanda kalan Göztepe ise 9. sırada yer aldı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI:

1' Fenerbahçe henüz ilk dakika içerisinde gole çok yaklaştı. Soldan ceza sahasına giren Muriqi'in pasında Deniz Türüç yerden etkili vurdu ancak kaleci Beto topu son anda kornere çeldi.

2' Serdar Aziz oldukça uzak bir mesafeden çok sert bir şut yolladı. Yerden seken top köşeye giderken kaleci Beto topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

3' Berkan'ın pasını harika kontrol eden Wilczek sol ayağıyla çok sert vurdu fakat kaleci Altay müthiş bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi.

8' Tolgay'ın harika pasıyla sağdan ceza sahasına giren Deniz Türüç pasını kale sahasına aktardı. Vedat Muriqi oldukça zor bir durumda vuruşunu yaparken Beto yakın mesafeden bir kez daha gole izin vermedi.

GOL! 25' Kendi sahasının son metrelerinde topla buluşan Falette topu ileri harika taşıdı ve Hasan Ali'ye aktardı. Hasan Ali'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ferdi çaprazdan sol ayağıyla düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi.

34' Tolgay Arslan savunma arkasına muhteşem bir pas daha yolladı. Hasan Ali Kaldırım soldan ceza sahasına girerken Alpaslan son anda araya girdi ve topu kornere yolladı.

36' Fenerbahçe köşe vuruşu sonrası Göztepe ceza sahası içerisinde karambol yaşandı. Vedat Muriqi'in geriye çevirdiği topa Ferdi Kadıoğlu ayak içiyle vurdu fakat top az farkla yandan dışarı gitti.

38' Berkan Emir'in doğrudan kaleyi düşündüğü serbest vuruşta top yan ağlarda kaldı.

40' Fenerbahçe'de Gustavo çıkarken topu kaybetti. Napoleoni ceza yayının biraz gerisinden sert vurdu ancak top üstten dışarı gitti.

45+1' Soner'in ceza sahasının sol tarafından yaptığı ortada top Altay'dan sekti fakat Wilczek topa vuramadı.

GOL! 45+2' Sol kanatta topla buluşan Ferdi Kadıoğlu iki güzel çalımla rakiplerinden sıyrıldı ve ceza sahasına girerken şutunu yolladı. Top Beto'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve fark ikiye çıktı.

58' Napoleoni'nin pasıyla soldan son çizgiye inen Mossoro sert bir orta yolladı ancak kaleci Altay topu kontrol etmeyi başardı.

63' Göztepe savunmasının uzun pasında Murat Paluli sağ kanatta topla buluştu ve kale sahasına ortasını yolladı. Pozisyonu iyi takip eden Serdar Aziz, Wilczek'e gol vuruşu yapma şansı tanımadı.

GOL! 66' Sol kanattan gelişen Göztepe hücumunda Napoleoni topu geriye çevirdi. Soner Aydoğdu ceza yayı üzerinden ayak içiyle son derece şık bir vuruş yaptı ve top ağlara gitti.

75' Göztepe sol kanattan etkili geldi. Savunma arkasına sarkan Napoleoni ceza sahasına girdi ve topu dışarı çevirdi. Herkesi geçen topa arka direkte Tripic vurdu fakat Serdar Aziz topun kaleye gitmesine izin vermedi.
Maçın son dakikalarında Göztepe gol için bastırsa da Altay yaptığı kurtarışlarla ikinci gole izin vermedi. Fenerbahçe, Ferdi'nin muhteşem golleri ve Altay'ın kurtarışlarıyla üç puana uzandı.

75' Göztepe sol kanattan etkili geldi. Savunma arkasına sarkan Napoleoni ceza sahasına girdi ve topu dışarı çevirdi. Herkesi geçen topa arka direkte Tripic vurdu fakat Serdar Aziz topun kaleye gitmesine izin vermedi.

86' Mossoro'nun sağ kanattan yaptığı ortada Wilczek yakın mesafeden kafayı vurdu ancak Altay inanılmaz bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi.

KIRMIZI KART! 90+3' Serdar Aziz, Wilczek'e yaptığı müdahale sonrası önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışı kaldı.

90+4' Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir etkili bir vuruş yaptı ancak top direğin dibinden dışarı gitti.

90+5' Berkan'ın soldan ortasında Wilczek kafayı vurdu ancak Altay bir kez daha gole izin vermedi!

Etiketler
Göztepe Fenerbahçe Süper Lig