Torino derbisinde Juventus gol yağdırdı

Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Torino derbisinde 43 denemeden sonra siyah-beyazlı kulüpte ilki yaşadı. Juventus'un farklı kazandığı maçta Buffon da tarihe geçti.

Torino derbisinde Juventus gol yağdırdı

İtalya Serie A'nın 30 haftasında Juventus, derbi maçta sahasında Torino'yu konuk etti. Torino derbisinde 4-1 gibi farklı bir galibiyete imza atan Juventus, haftayı liderlik koltuğunda tamamlamayı garantiledi.

Juventus'un maçtaki üçüncü golünü ağlara bırakan Cristiano Ronaldo, siyah-beyazlı takımda ilk serbest vuruş golünü kaydetmiş oldu.

Karşılaşmanın 61. dakikasında kazanılan serbest vuruşta Ronaldo, topu ağlara göndererek 43 denemeden sonra Juventus formasıyla duran toptan gol atmayı başardı.

Bu Ronaldo'nun, yaklaşık iki yıl aradan sonra attığı ilk serbest vuruş golü oldu. Yıldız futbolcu, attığı gol sonrası büyük sevinç yaşadı.

Öte yandan Juventus'un tecrübeli kalecisi Gianluigi Buffon, tarihe geçti. Serie A'da 648. maçına çıkan 42 yaşındaki kaleci, Paolo Maldini'yi geride bırakarak lig tarihinin en fazla maça çıkan oyuncusu oldu.

Juventus'un diğer gollerini 3. dakikada Dybala, 29. dakikada Cuadrado ve 87. dakikada Djidji kendi kalesine attı. Torino'nun tek sayısı 45+6. dakikada Belotti'den geldi.

Bu galibiyetle puanını 75 yapan Juventus, ligin zirvesindeki yerini perçinledi. 31 puanda kalan Torino ise düşme korkusunu az da olsa hissetmeye başladı.

Etiketler
Cristiano Ronaldo Juventus Torino