'Utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum' diyerek duyurdu: 'Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde kullandığı bir uçak ile uyuşturucu taşındığını öne sürdü.

'Utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum' diyerek duyurdu: 'Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı'

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında partisinin Uyuşturucu ile Topyekûn Mücadele programını açıkladı.

''UTANÇ DUYDUĞUM BİR OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM''

Davutoğlu burada dikkat çeken bir iddia öne sürdü.

''Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum'' diyerek söze başlayan Davutoğlu, ''Rahmetli Özal ilk defa Cumhurbaşkanları kullansın diye bir uçak almıştı. Üzerinde ay yıldız olan Türkiye’yi temsil eden bir uçak, ben de kullandım bu uçağı'' dedi.

''ÜZERİNDE AY YILDIZ OLAN UÇAKTA KOKAİN YAKALANDI''

Söz konusu uçakla uyuşturucu taşındığını öne süren Davutoğlu, ''Bu uçak bir şirkete 1,5 milyar dolara satılmış ve bu uçak Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor. Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri bakanı o koltukta oturuyorsa ve Cumhurbaşkanının sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez.

Şimdi nerede bu uçak ne oldu o dava biliyor muyuz? Basını kontrol ederseniz, yayın yasağı getirirseniz bir süre bu olayı göz ardı edebilirsiniz ama bu millet bunu unutmaz'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Uyuşturucu Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu