Erdoğan istedi, savcılık hazırladı: CHP'li 3 vekil hakkında fezleke 'Cumhurbaşkanlığı'nda

Başsavcılık tarafından CHP'li vekiller Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Erdoğan istedi, savcılık hazırladı: CHP'li 3 vekil hakkında fezleke 'Cumhurbaşkanlığı'nda

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı "yolsuzluk" ve "zimmete para geçirme" davasının 9’uncu duruşmasında CHP Milletvekillerinin hakimlere gösterdiği tepkinin ardından başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı çıkmıştı.

Söz konusu milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan hakkında, hakimlere alenen hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla fezleke hazırlandı.

Başsavcılık tarafından hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

ERDOĞAN "DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMASI GEREKİR" DEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı ATV, A Haber, A News, A Para ortak canlı yayınında Yalova'da mahkemeye tepki gösteren CHP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Erdoğan, "Bunlar ahlaksızlığın en güzel örneği. Bay Kemal bunları savunuyor. Adalet Bakanlığı şu an takibatı yapıyor. Ama ben bu konuda daha ileri bir adımdan yanayım. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir. Bunlar parlamentoyu da kirletir" ifadelerini kullanmıştı.

"BOYNUMUZU GİYOTİNE Mİ UZATALIM"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada; "Vefa Salman, Yalova Belediye Başkanımız. Bir ihbar gelir 'Yolsuzluk var' diye. Göreve başlar başlamaz ilk yaptığı iş gidip savcıya dilekçe vermek. Savcı soruşturma açar. Zaten şu anda bütün CHP'li belediyeler izleniyor. İzlensin, şikayetimiz yok ama adaletsizlik yapmasınlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürmüştü:

Kendisi ihbar ediyor, savcı alıyor dahil ediyor 'O da suçludur' diye. Talimatın nereden geldiğini biliyorum. O savcıya da söylüyorum. Dava açılıyor. Karar alınıyor, bilir kişiye gönderelim diye. Gitti, karar verdi bilir kişi. 'Vefa Salman'ın bir suçu yoktur' diye. Savcı itiraz ediyor. Aradan bir süre geçiyor, dava erteleniyor yeni bir bilir kişi atanıyor. Ankara'dan bir bilir kişi buluyorlar. Çekinmiyoruz, korkmuyoruz ki. Üç emekli Sayıştay denetçisi, yani TBMM adına denetim yapan bir kurumdan emekli olan üç kişiye bu görev veriliyor. Rapor veriyorlar hiçbir suçu yok. Göreve iade bekliyoruz, edilmiyor. Savcı itiraz ediyor. 'Bu bilirkişiler doğru kişi değildir' diye. Yetmedi bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üçüncü bilirkişi yine geldi. Yine 'Suçu yoktur' diye rapor verdiler. Mahkeme yine göreve iade etmedi. Şimdi buradan AK Parti'ye geçmişte oy vermiş vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Bu karar adalete yakışıyor mu? 'Doğru karar vereceğiz ama bizi sürmekle tehdit ediyorlar' diye bilgiler geliyor. Bunun adı adalet oluyor yani adaletsizlik. Mahkeme salonunda arkadaşlarımız itiraz ediyorlar. Bu sefer 'CHP'liler mahkemeyi bastı' diyorlar. Mahkemeyi basmak değil, mahkemeyi ele geçirmişsiniz zaten. Saray iktidarı var orada. İstediğin talimatı verdiriyorsun. Boynumuzu giyotine mi uzatalım? Mücadelemizi sürdüreceğiz, Vefa Salman bizim onurumuz ve gururumuzdur.

Etiketler
CHP AKP Seyit Torun Adalet Bakanlığı Turan Aydoğan