Özgür Özel, Düzce'de İlk Kez Anlattı! Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingleri kapsamında Düzce'de vatandaşlarla bir araya geldi. Operasyonlarla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulunan Özel, "Dün bir arkadaşımızı Kandıra Cezaevi'nden Çağlayan Adliyesi'ne götürüyorlar. Başsavcı ve iki savcı, avukat yok, katip yok. 'Avukatınla rahat konuşamıyorsun, bazıları iftira attı, çocuğuna kavuştu, ifade ver, evine dön' diyorlar." dedi.

Özgür Özel, Düzce'de İlk Kez Anlattı! Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu?
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

CHP lideri Özgür Özel, 26 Mayıs'ta tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun Düzce'deki ailesini ziyaret etti. Özel, ziyaretin ardından "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingleri kapsamında Düzce'de vatandaşlarla bir araya geldi.

"Bugün bütün zulümlere karşı Düzce'nin vicdanına sığınmaya ve sesimizi yükseltmeye geldik. 19 Mart darbesinden sonra tüm Türkiye ayağa kalktı. 7 gün 7 gece mücadele verdik. Sabahın erken saatinde kayyum diye kalkanlar, karşısında milleti buldu." diyerek söze başlayan Özgür Özel, yarın Antalya'da olacaklarını söyledi.

Özgür Özel, Düzce'de İlk Kez Anlattı! Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu? - Resim : 1

'O KALELER GERİDE KALDI'

AKP'nin oy deposu olarak görülen Düzce için "Gitme dediler, AK Parti'nin kalesidir dediler. Düzce'yi tanımamışlar. O eski siyaset, kutuplaşmalar geride kaldı." ifadelerini kullanan Özel, "O kaleler geride kaldı. Düzce, AK Parti'nin ya da başkasının kalesi değildir; milletin kalesidir. Artık Düzce bizi, biz Düzce'yi tanıdık. Plaka numarası son numara da olsa, Düzce gönlümüzde bir numaradır." diye konuştu.

'HAKSIZLIK YAPANLAR DÜŞÜNSÜN'

Haksızlık yapanlarla hesaplaşacaklarını kaydeden Özel, "Düzce, söz verip de unutanları çok gördü. Kanal İstanbul'un peşine düşenler Melen Barajı'nı yapmıyorlar. Ortaya çıkan çatlakları ise Ekrem Başkan ortaya çıkardı. Düzce'ye emek veren Ekrem başkan ile İSKİ'nin başındaki Şafak Başa, şu an Silivri Cezaevi'ndeler." diyerek operasyonlara tepki gösterdi.

Özgür Özel, Düzce'de İlk Kez Anlattı! Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu? - Resim : 2

'DARBE CÜBBEYLE GELDİ'

"Darbe bu kez postalla, tankla değil savcı cübbesiyle geldi." şeklinde konuşan Özel, Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal edenlerden hesap soracaklarını söyledi.

'ERDOĞAN BİR GÜN EMNİYETE GÖTÜRÜLMEDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte yargılandığı dönemde bir gün bile emniyete götürülmediğini ve nezarette tutulmadığını söyleyen Özel, "Erdoğan, İBB başkanıyken, Ekrem Başkan'a atılan bu iftiraların hepsine muhataptı. Rüşvetten, irtikaptan, terör örgütüne yardım etmekten yargılandı. Ama bir gün emniyete götürüp, nezarette tutmadılar. Yargılamayı bir gün bile tutuklu yapmadılar. Ceza kesinleştiğinde bile polis göndermediler. Çıktı Saraçhane'de miting yaptı, davulla zurnayla cezaevine gitti. Kendi deyimiyle Pınarhisar'ı milletimizle kucaklaşmak için medreseye dönüştürdük. Günde yüzlerce kişiyle görüştü. Şiir albümü çıkarttı. Kimse engellemedi. Ama Ekrem başkanın milletvekilleri dışında ziyaretlerine engel oluyorlar." diye konuştu.

'DÜNÜN MAĞDURU BUGÜNÜN ZALİMİ'

"Herkese hatırlatmak isterim ki, dünün mağduru Erdoğan, bugünün zalimi olmuştur. Erdoğan kendisine yapılmayanları masum rakibine yapmaktadır." sözleriyle tepkisini bir kez daha dile getiren Özel, Ekrem İmamoğlu'na suçluymuş gibi muamele edildiğini ancak ortada henüz iddianame olmadığını sözlerine ekledi. Özel, İmamoğlu posterlerine uygulanan yasağa da tepki göstererek, "Bugün burada bile gençlik kolunun elindeki resimleri polise toplatmaya kalkanlara şunu söylüyoruz. Afişleri toplamakla bir sonraki cumhurbaşkanını bu gençlerin gönüllerinden sökemezsiniz." dedi.

Özgür Özel, Düzce'de İlk Kez Anlattı! Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu? - Resim : 3

KANDIRA CEZAEVİ'NDE NELER OLDU?

"Şimdi daha dün yaşanan bir olayı hepinize anlatacağım ve Tayyip Erdoğan’dan, Adalet Bakanı’ndan, Sayın Adalet Bakanı’ndan yanıt bekleyeceğim." diyerek dün yaşanan bir olayı anlatan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Kandıra Cezaevine bir milletvekilimiz, bir tutuklu arkadaşımızı ziyarete gider. Sorar. ‘Cezaevinde yok.’ ‘Nasıl yok? Cezaevi burası. Firar mı etti?’ ‘Hayır.’ ‘Doktorda mı?’ ‘Bilmiyoruz. Araştırılır. Hayır.’ Sorunca, ‘Mahkemeye gitti.’ Mahkemesi yok, avukatı aranır. Avukatı, ‘Haberim yok.’ Avukat fırlar Çağlayan Adliyesi’ne gider. Çağlayan Adliyesi’nde savcıya gidince ‘Biz çağırdık, ifade vermek istemeyince geri yolladık’ der. ‘Benim niye haberim yok?’ Cevap yok. Arkadaşımızı Kandıra Cezaevi’nden Çağlayan Adliyesi’ne getirip bir odada başsavcı, iki savcı, avukat yok, katip yok. ‘Benim avukatım nerede?’ ‘Yanında rahat konuşamıyorsun. İyi ifade vermiyorsun. Bak bazıları konuştu, başkasına iftira attı çocuğuna kavuştu. Senin eşin, dostun, akraban var. Gel bak onları da düşün. Düzgün bir ifade ver, evine dön.’ Diyor ki ‘Nasıl vereyim? Olmayan şeyi nasıl söyleyeyim? Ekrem Başkan’a, arkadaşlarıma nasıl iftira atayım?’ deyince ‘Sen bilirsin, dön o zaman cezaevine’ diyorlar. 12-13 yaşında çocuğuyla kadınları tehdit edenler, ‘Bir daha 20 sene kimsenin yüzünü göremezsin’ diyenler, yargılama yapmıyorlar, savcılık yapmıyorlar, size açıkça söylüyorum ki kul hakkı yiyorlar. Kul hakkına giriyorlar ve bu insanlara attıkları iftira ve yaptıkları bu haksızlık, tarih önünde yapılmış en büyük kötülüklerden biridir."

İBB'ye yönelik operasyonların temelini oluşturan Aziz İhsan Aktaş'ın iftira attığını söyleyen Özel, Aktaş'ın ihaleleri CHP'li belediye başkanları göreve gelmeden önce aldığını ancak seçimden sonra CHP'li başkanların ihaleleri bıraktırdığını belirtti.

'BU KÖTÜLÜĞE TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Düzce'den İstanbul'a geçeceğini bildiren Özel, "Susacak mıyız, sinecek miyiz, teslim olacak mıyız? Arkadaşlarımızı orada bırakacak mıyız? Bugün akşam İstanbul'da bu yapılanlara karşı bütün belediyelerimizle ve ailelerle dayanışma içinde mümkün olan en büyük mücadele için İstanbul'daki arkadaşlarımızı motive edeceğiz. Durmayacağız, gerekirse uyumayacağız. Bu kötülüğe teslim olmayacağız." diye konuştu.

YAVAŞ: OPERASYONLAR SİYASİDİR

CHP lideri Özel'in öncesinde kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise yapılan son anketlere göre vatandaşların, belediyelerden memnuniyet oranının yüzde 58'e çıktığını söyledi. "Belediyelere itibar kaybettirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullanan Yavaş, Ankara'da kreş sayısını sıfırdan 40'a çıkardıklarını ve hedeflerinin 100 kreş açmak olduğunu belirtti.

Özgür Özel, Düzce'de İlk Kez Anlattı! Kandıra Cezaevi'nde Neler Oldu? - Resim : 4

Kurban Bayramı'nda Ankara'da 210 bin aileye 2 bin 500'er TL destek sağlayacaklarını kaydeden Yavaş, çiftçilere fide yardımında bulunduklarını hatırlattı. "Türk halkının yüzde 65'i yapılan operasyonların siyasi olduğuna inanıyor." diyen Yavaş "Tutukluluk istisnadır hukukta, ama şimdi öyle değil. İnsanlar savcılıktayken internet hesapları kapatılıyor. Resimleri yasaklanıyor. Bizim yargılanmaktan korkumuz yok. Ümit Özdağ, onlardan farklı konuştuğu için tutuklandı. Ceza çıksa bile yatması gereken süreden fazlasını şu ana kadar yatmış durumda." diye konuştu.

'NEDEN SADECE CHP'Lİ BELEDİYELER?'

"Herkesi içeri atıyorlar. ‘Başkasına suç atarsan serbest kalırsın’ diyorlar. Bunların verdiği ifadenin geçerliliği nedir Allah aşkına? Hukuk herkese lazımdır." ifadelerini kullanan Yavaş, "Neden sadece CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor. Bugün operasyonlarda ismi geçen adam, AK Partili belediyelerle de iş yapmış. Bu adam o zaman AK Partili belediyelere de rüşvet vermedi mi neden araştırılmıyor?" diye sordu.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Özgür Özel CHP