Köylüyü jandarmaya dövdüren AKP'nin adayı seçim için Akbelen kararına itiraz etti

AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, partisinin Akbelen direnişinde köylüye uyguladığı şiddeti unuttu, kamullaştırma kararına itiraz ettiğini duyurdu.

Köylüyü jandarmaya dövdüren AKP'nin adayı seçim için Akbelen kararına itiraz etti

Son yıllarda en çok Akbelen direnişiyle gündeme gelen Muğla'da, 81 il gibi seçim çalışmaları sürüyor. İktidar ve muhalefet partileri Muğla'yı ilçe ilçe, köy köy gezerek oy istiyor. AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, iktidardaki partisinin Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılması üzerine acele kamulaştırılması kararına itiraz etti. yaydın, Cumhurbaşkanı nezdinde girişimde bulunduğunu açıkladı.

Muğla'nın İkizköyü'nde bulunan Akbelen Ormanları'na açılmak istenen maden ocağına karşı köylüler bir araya gelmiş ve ormana sahip çıkmak istemişti. Köylülerin direnişine her defasında jandarmanın orantısız gücüyle püskürten hükümet, şimdi yerel seçim için Muğla'nın kapısını çalıyor.

2019 yılında başlayan Akbelen direnişine ilişkin dün Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kamulaştırma kararını üzülerek öğrendiğini söyleyerek yazılı açıklama yaptı.

Ayaydın, Akbelen'le ilgili olarak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ÜZÜLEREK ÖĞRENDİM"

"Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı çevresinde 190 parsellik tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldığını üzülerek öğrendim.

Evet enerjiye ihtiyacımız var ve bunu ithal kaynaklar yerine yerli kaynaklarla sağlama konusundaki hassasiyeti de son derece makul buluyorum. Ancak Muğla için tarımın, doğaya saygılı sürdürülebilir turizmin de çok değerli olduğuna dikkat çekmek istiyorum.

"GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİM"

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, 2 ayı aşkın süredir yaptığım saha çalışmalarında Muğla’nın denizine, yeşiline sahip çıkılması gerektiğini sürekli vurguladım ve vurgulamaya da devam edeceğim.. Nitekim, bu konudaki samimiyetimi Fethiye ve Marmaris körfezindeki deniz kirliliğine yönelik çabalarımı dikkate alarak test edebilirsiniz. Bu konuyu Cumhurbaşkanı’mıza ilettiğim anda gördüğüm ilgi ve hızlı reaksiyondan aldığım cesaretle, bu kamulaştırma konusunda da kendimi sorumlu hissederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulundum ve kararın gözden geçirilmesini talep ettim.

Umuyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda kamulaştırmadan etkilenecek hemşehrilerimize yardımcı olacak ve desteklerini esirgemeyecektir."

Etiketler
Muğla Akbelen Ormanı Aydın Ayaydın AKP