Kararın uygulanmasını bakanlık engellemişti: Kaçak kafelerin yıkımında İBB ekiplerine silah çekildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Üsküdar Meydanı'nın yapısını bozan kaçak kafeler için gerçekleştirmek istediği yıkımda zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekti. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, olayın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellendi.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre; Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan kafenin çatısına söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekti. Şahıs daha sonra ortadan kayboldu.

EKREM İMAMOĞLU, 'AYIPTIR' DİYEREK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma programında yaptığı açıklamada yıkımın polis zoruyla engellenmesine tepki göstermişti.

İmamoğlu, "Bu tarihi caminin (Kuşkonmaz Camisi) etrafını, benzetmek gibi olmasın; 'Bir ur gibi saran o çirkin ve baraka gibi kafeleri yıkacağız' dedim. O günden sonra hukuki işlemleri başlattık. Yıkım için tebligat yolluyoruz; pat, yürütmeyi durdurma. Bu defa yıkıma gittiğimizde ne oldu biliyor musunuz? Kafeyi kim koruyor biliyor musunuz? Polis koruyor. Polisimizi bu görüntüye mahkûm eden, bakın kim yetkiliyse; hepinizi kınıyorum. Ayıptır. Devletin bir zabıtasına karşı bir kafeteryayı koruyacak kadar akıl gitmiş" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz hafta yasal haklarını kullanıp tahliye ve yıkım için bölgeye giden İBB ekipleri, Üsküdar Kaymakamlığının direktifiyle görev yapan polisleri karşısında buldu. İBB’nin Üsküdar Meydan düzenlemesi içinde kalan 431 Ada içinde bulunan 4 Kafe, 359 ve 367 Ada içinde kalan 3 işletme korumaya alındı. Bazılarının mülkiyeti İBB’ye ait olduğu halde yıkımlarına izin verilmiyor. İBB Encümeninin yıkım kararına, yürütmeyi durdurma istemini reddeden mahkeme hükmüne rağmen, caminin bitişiğindeki kaçak yapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından korumaya alındı.
Etiketler
Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı Cumhur İttifakı AKP Bakanlık