İmamoğlu'ndan 'saksı' tartışmasına dayanışma mesajı ile yanıt

Ekrem İmamoğlu, İBB'nin dahil edildiği beton saksı tartışmasına, "Bazı kurumların verdiği kararları uygulayacağım. Moralimiz düzelsin ondan sonra halkımızı aydınlatırız" yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz pazar günü saat 16.20’de Türkiye, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısı ile sarsıldı. Saldırıda 6 yurttaş hayatını kaybederken 2’si ağır 81 yurttaş yaralandı.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN İSTİKLAL CADDESİ’NDE MORAL TURU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurttaşlara destek vermek ve esnaflarla dayanışma göstermek amacıyla İstiklal Caddesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada esnafları ziyaret edeceğini ve destek amacıyla alışveriş yapacağını ifade etmişti.

Gerçek Gündem’e konuşan Ekrem İmamoğlu Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısı hakkında, “Canlarımızı kaybettik. Her şeyden önce insanlarımızla birlikte yasını tutuyoruz. Dün cenazelerini defnettik. Yaralılarımız var. Hemen hemen hepsi iyiye gidiyor Allah’a şükür.” ifadelerini kullandı.

“DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ”

Dayanışma, birlik ve beraberlik mesajı veren İmamoğlu, “Biz burada dayanışma içinde olacağız. Ben buna devam edeceğim uzun bir süre. Sadece içeriye dönük değil dışarıya dönük olarak da bu duyurularımızı yapacağız” dedi.

İstanbul’da çok sayıda yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu hatırlatan İBB Başkanı, “Bugün belki 100 kişiyle selamlaşmışsam 50’si yabancıydı, farklı ülkelerdendi. Hem üzüntülerini hem de İstanbul’u çok sevdiklerini, keyifle dolaştıklarını dile getirdiler. Bunların içinde Yunanistan, İsrail, Filistin, İran hepsi vardı. Bir alt sokakta İskoçlar vardı. Dolayısıyla her yerden insanla buluşuyoruz. Yöneticiler olarak da bu mesajı hem yurt içine hem dünyaya güçlü bir şekilde verirsek terörizmi aşağı indirecek, terör olaylarını yok edecek en iyi şey güzel duygulardır. Onları büyütmemiz lazım.” sözleriyle verilen mesajların Türkiye’nin ötesinde anlam taşıdığını vurguladı.

“MORALİMİZ DÜZELSİN, HALKIMIZI AYDINLATIRIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “saksı” tartışmaları hakkında yaptığı açıklamada terör saldırısı nedeniyle siyasi gündemlerin ertelenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bütün okumalarımı erteledim. Şu anda bunların hiçbirine cevap vermeyeceğim. Bazı kurumların verdiği kararları uygulayacağım. Bütün niyetleri, bütün yanlış hamlelere yanıtları bir süre erteledim. Moralimiz düzelsin ondan sonra halkımızı aydınlatırız” yanıtını verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından güvenlik sebebiyle beton saksı ve bankları kaldırması yeni bir tartışma başlatırken sosyal medyada AKP’ye yakın isimler tarafından can kaybının beton saksılar ile bombanım etkisinin artması nedeniyle yükseldiği iddia edildi. Bu iddialar tepki çekerken Emniyet’in güvenlik algısı ve terör eylemlerine karşı öncelikli tehlike olarak saksıların görülmesi eleştirilere neden oldu.

“SAKSILARI ÇALIŞTIRMAK LAZIM”

Ekrem İmamoğlu dün yaptığı açıklamada, “Burası normalleşene kadar her sabah gelip esnafla çay içeceğim. Biz bugünlerde bir arada olmalıyız. Kalkıp da bir saksıya kusur bulmak kafası doğru bir kafa değil. Ortak akılla saksılara göz koymak, saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İstiklal Caddesi patlama Ekrem İmamoğlu Aydın