Kulis: Mustafa Sarıgül'le Kılıçdaroğlu arasında yakın diyalog var, iki parti ittifak yapabilir

Gazeteci İsmail Saymaz, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yakın diyalog olduğu ve iki partinin ittifak yapabileceği iddiasını paylaştı.

Kulis: Mustafa Sarıgül'le Kılıçdaroğlu arasında yakın diyalog var, iki parti ittifak yapabilir

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ayrıldıktan sonra kurduğu Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) şimdilerde ana muhalefetle 'ittifak kurma isteğinde' olduğunu söyledi.

Dün TDP'nin altılı masaya katılma isteğine karşı DEVA Partililerin "Sarıgül Altılı Masa’yı yumruklayarak, TikTok çektiğinde ne diyeceğiz?" dediğini aktaran Saymaz, bunun üzerine yapılan yazılı açıklamanın detaylarını paylaştı:

"(...) Sarıgül’den yazılı açıklama geldi. Açıklamada diğer partilerle görüştüklerini doğruluyor. Ne var ki Altılı Masa dışındaki partilerle de temas kurduklarını vurguluyor.

Sarıgül, açıklamada, şöyle diyor: 'Bu görüşmeleri Altılı Masa’ya katılmak için yapıyorsak Altılı Masa’da olmayan partilerle olan görüşmelerimizi neyle izah edeceğinizi merak ediyorum. Henüz vurmadığımız yerden ses geldiğine göre vurduğumuz zaman ne olacağını onlar düşünsün.'

Sarıgül, parlamenter sisteme dönmek gerektiğini, muhalefetle birlikte hareket edeceklerini ve bir oya bile ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor."

Saymaz, devamında kendi kulağına çalınan bilgileri aktardı:

"Duyduğum o ki… Sarıgül ile CHP lideri (Kemal Kılıçdaroğlu) arasında yakın diyalog var. Seçimde TDP ile CHP ittifak yapabilir. Sarıgül ve kimi TDP’liler CHP listesinden aday gösterilebilir."

Yazının tamamı.

Etiketler
Mustafa Sarıgül CHP Kemal Kılıçdaroğlu İsmail Saymaz