Demans nedeniyle tahliye edilmişti: Aysel Tuğluk hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Aysel Tuğluk hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Demans nedeniyle tahliye edilmişti: Aysel Tuğluk hakkında 15 yıla kadar hapis istemi

Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Aysel Tuğluk hakkında, 8 yıl önce yaşandığı iddia edilen bir olay nedeniyle "örgüt üyeliği" iddiasıyla iddianame düzenlendi. İddianeme, Tuğluk hakkında aynı suçlamayla açılan dosya ile birleştirildi.

Demans hastalığı nedeniyle Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) "cezaevinden kalamaz" raporu vermesiyle, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Aysel Tuğluk hakkında yeni bir iddianeme hazırlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iddianemeyi, 2014 yılında yaşandığı iddia edilen bir olay nedeniyle "örgüt üyeliği" iddiasıyla hazırladı.

Terör örgütü IŞİD’in 2014’te Kobene'ye saldırması sırasında yaralanan ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen Turgut Taşkıran isimli kişinin, olayın üzerinden yaklaşık 8 yıl geçtikten sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği belirtilen beyanda, Tuğluk’un kendisine yardım ettiğini öne sürdü.

İFADE, İDDİANAMEDE YER ALDI

MA'nın haberine göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na 17 Ocak 2021 tarihinde verdiği ifade iddianameye yansıyan Taşkıran, 2014’te IŞİD’in saldırıları sırasında bulunduğu evi değiştirirken yaralandığını ileri sürdü. Bacağından yaralandığını belirten Taşkıran, YGP’lilerin kendisini getirip sınırda Türk askerine teslim ettiğini ve Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyledi. Tedavi sırasında o dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili olan Aysel Tuğluk ile Faysal Sarıyıldız’ın kendisini ziyarette geldiğini ileri süren Taşkıran, tedaviden sonra nereye gitmek istediğini sorduğunu öne sürdü.

Kendisinin Diyarbakır’a gitmek istediğini ilettiğini söyleyen Taşkıran, ancak annesinin Diyarbakır’daki evlerine gelmesi halinde tutuklanacağını belirtmesi üzerine Tuğluk ve Sarıyıldız’ın kendisini Kamışlı’da bulunan bir hastaneye yatırma teklifinde bulunduğunu iddia etti. Taşkıran, daha sonra Tuğluk ve Sarıyıldız tarafından Cizre’ye götürüldüğünü de iddia ederken; aynı tarihte fotoğraf teşhisi yaptırılan Taşkıran, kamuoyunun yakından tanıdığı Tuğluk’u teşhis etti.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Tuğluk’un "örgüt üyesi" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis istemiyle cezalandırılması istenen iddianame, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Tuğluk hakkında aynı suçlamayla açılan dosya ile birleştirilmesi talep edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın birleştirme talebi, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Etiketler
Aysel Tuğluk İddianame Cezaevi Tahliye