'Demirtaş savunmasını seçimlere yakın bir tarihte yapacak, günlerce sürecek'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kobane davasındaki savunmasını seçimlere yakın bir tarihte yapacağı ve bunun günlerce süreceği ifade edildi.

'Demirtaş savunmasını seçimlere yakın bir tarihte yapacak, günlerce sürecek'

IŞİD'in Kobane'ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te düzenlenen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek dava açılan HDP’li siyasetçilerin yargılanması, Nisan 2021’de görülmeye başlandı. Yaklaşık 20 aydır devam eden davada bugüne kadar 20 turda 50'ye yakın duruşma yapıldı.

Türkiye’nin son yıllarına damga vuran davaların görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda, istinafta reddedilen bazı 'FETÖ davaları' dışında bir de Kobane davası görülüyor.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın aktardığına göre aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, çok sayıda eski milletvekili ve belediye başkanı ile parti yöneticisinin yer aldığı 108 siyasetçinin yargılandığı dava için avukatlar, yakınları ve partililer her hafta Sincan’ın yolunu tutuyor.

Demirtaş, dünkü duruşmada başta polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atması başta olmak üzere gündemde yer alan konulara ilişkin konuştu. Ancak mahkeme başkanı sık sık “savunmanı yapıyorsan ona geçelim” diye uyarmayı sürdürdü. Siyasetçi ise ısrarla savunma yapmadığını, sözünün kesilmemesi gerektiğini söyledi.

'GÜNLERCE SÜRECEK'

Avukatlar Demirtaş’ın Kobane davasındaki savunmasını seçimlere yakın bir tarihte yapacağını ve o savunmanın günlerce süreceğini ifade ediyor.

Etiketler
Selahattin Demirtaş HDP Seçim