Yılmaz Tunç: 'Kavala ve Demirtaş davalarına AİHM siyasi bakıyor'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kavala ve Demirtaş davalarına AİHM siyasi bakıyor" açıklamasında bulundu.

Yılmaz Tunç: 'Kavala ve Demirtaş davalarına AİHM siyasi bakıyor'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk'ün haberine göre; Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Can Atalay’ın hukuki durumlarına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “AİHM bu davalara siyasi yaklaşıyor" dedi.

Tunç, şunları söyledi:

“AİHM bu davalara siyasi yaklaşıyor. Kararı ortaya çıkaran deliller hukuki açıdan değerlendirmiyor. Türk yargımız bu davalardaki kararlar Yargıtay'dan geçmiş olan kararlar.

Anayasamızda yüksek mahkemelerimiz var. AYM de yüksek mahkemeler kısmında sayılıyor. Hepsinin görev alanları belli. AYM-Yargıtay arasındaki görüş farkı sebebi anayasamızın bazı maddelerinin son değişikliklerle bireysel başvuru ile birtakım sorunlar ortaya çıktı. Kanun koyucu sorun çıkmasın diye hükümler de koymuştu. Anayasada vekillerin tutukluluğu konusunda suçüstü olan ağır cezalık suçlar hariç deniyor. Atalay'ınki seçimden önce başlayan bir dava. Anayasal düzene karşı suçlar Atalay'ınki. Bu suçlar kanunla düzenlenmiş. 'Terör suçları şu şu maddelerdir' deniyor. AYM diyor ki Anayasa'nın 14. maddesindeki suçlar belirsiz diyor, Yargıtay da bu suçlar düzenlenmiştir diyor. Daha önce de uygulamaları var zaten diyor. 83 ve 14. maddesini uygulanmaz hale getiriyorsunuz diyor.”

Etiketler
Yılmaz Tunç Osman Kavala Selahattin Demirtaş