Binali Yıldırım'dan ortak yayın açıklaması: Erdoğan ile konuştuk...

AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu ile yaptığı ortak yayın hakkında "İstanbullular demokratik hakkını kullansın" dedi.

Binali Yıldırım'dan ortak yayın açıklaması: Erdoğan ile konuştuk...

AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu ile yaptığı ortak yayın hakkında "İstanbullular demokratik hakkını kullansın" dedi.

Binali Yıldırım, "Mitili İstanbul'a attık" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'a girişini Mehter Marşı ile sunmasının ardından ertesi gün Ankara'ya dönmesine ilişkin olarak, "Bahçeli mitili atmıştır. Sürekli mitilin üzerinde oturacak değil" dedi.

Yıldırım, rakibi CHP'liEkrem İmamoğluile katıldığı ortak canlı yayına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Zamanın kısıtlı olmasından dolayı pek çok konuya değinemediklerinden bahseden Yıldırım, bir gazetecinin, "Ortak yayın seçmenleri nasıl etkiledi?" sorusuna, "Pazar günü göreceğiz" diye yanıt verdi.

Yıldırım'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanı, 'Önemli yayın olduğunu, adayların İstanbul için projelerini anlatma fırsatı bulacağı bir yayın olduğunu' vurgulamıştı. Nitekim öyle oldu. Eldeki imkânlarla, yayının formatını bozmadan adaylar olarak düşüncelerimizi İstanbullularla paylaşmaya çalıştık. Yayının ne getirdiği ne götürdüğü konusu İstanbulluların takdiridir.

"(İmamoğlu ile gerçekleştirilen ortak yayınla ilgili Erdoğan'la görüştünüz mü?) Yayın önceki bir nikâhta Cumhurbaşkanımızla bir araya geldik. Yayınla ilgili herhangi bir konuşma olmadı, öyle bir ihtiyaç da yoktu. Yayın sonrasında da sadece telefonla görüştük, hayırlı olsun dediler. Fazla bir yorum yapmadı.

"(Ortak yayın seçmenleri nasıl etkiledi?) Pazar günü göreceğiz.

"Söylemediğimiz çok şey vardı. Zaman dar, el vermedi. Olmuş birmiş işin üzerine diğer arkadaşlarımız hakkında yorum yapmamız uygun olmaz. Ben istiyorum ki ben İstanbul geleceğini ilgilendiren bir konuda sandığa giderek demokratik hakkını kullansın. Bugüne kadar Türkiyemize nasıl işlere imza attıysak bundan sonra İstanbul için samimiyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul'da yaşayan kadınlarımızın, emeklilerimizin, ikinci baharında olan hemşerilerimizin, engellilerimizin dolayısıyla toplumun bütün katmanlarıyla daha güvenilir, keyif alınabilir bir kent olması için, dünya şehirleri arasında hak ettiği yere gelmesi için gayret göstereceğiz.

"(Bahçeli'nin Ankara'ya dönmesi) Bahçeli mitili atmıştır. Sürekli mitilin üzerinde oturacak değil. Ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimiz MHP teşkilatı, asenalar, gece gündüz demeden milletvekilelrine katıldı. Yoğun bir çalışma yapıyorlar.

Etiketler
İmamoğlu Yıldırım ortak program Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Lula