Yeni askerlik sisteminde son gelişme: AKP geri adım attı

AKP'den yeni askerlik açıklaması: "45. maddeyi tekrar yazabiliriz"

Yeni askerlik sisteminde son gelişme: AKP geri adım attı

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, yeni askerlik teklifinin cumaya kadar yasallaşmasını beklediklerini söyledi. Muş, "45. maddeyi tekrar yazabiliriz" dedi.

Düzenlemede, çok tartışılan 45. madde Cumhurbaşkanına askerlikten muaf yetkisi veriyor.

Yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Muş, "Diğer siyasi parti gruplarından gelen öneriler vardı, onları da değerlendirdik. Tabii ki taktir genel kuruldaki milletvekillerinin.

Bir yasal düzenleme vardır bir de idari tasarruflar vardır. İdari tasarruflar Savunma Bakanlığı'nın atacağı adımlardır. Celp tarihlerini yetki Savunma Bakanlığı'ndadır. Celp sayısını arttıracaklar. Onunla alakalı gerekli tedbirleri Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı almaktadır." ifadesini kullandı.

45. madde açıklaması

Muş, "45. maddedeki yetki yeni bir yetki değil. Maddenin yazımı ile alakalı bir takım öneriler var. Maddeyi tekrar yazabiliriz." dedi.

İmamoğlu - Yıldırım ortak yayını

YSK'nın hukuksuz kararıyla mazbatası alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayının canlı yayındaki karşılaşmasını takip ettiğini dile getiren Muş, "Kamuoyunun beklediği üç tane önemli konu olduğu kanaatindeyim. Bunları Ekrem Bey'in cevap vermesini bekliyordum açıkçası, Ekrem Bey cevap veremedi. Bunların başında biliyorsunuz 29 bin gibi bir oy açıkladı kendisi. Bu farkla kazandık demişti. Bizim yaptığımız itirazlar neticesinde fark 13 bin 700'e kadar düşmüştü. Biz oyların tamamının sayılması için müracaat ettik, teklifte bulunduk. Fakat CHP de oyların sayılmaması için itirazlarda bulundu." diye konuştu.

Muş, İki adayın hemen hemen eşit oy aldığı, küsuratların oynadığı bir seçimde hata ortaya çıkıyorsa bu her iki aday arasında eşit bölünür, istatistik bunu söyler.

Dolayısıyla 10 tane hata çıkıyorsa, 5'i Ekrem Bey'in lehine, 5'i Binali Bey'in lehine olması lazım. Burada durum öyle olmuyor. Kamuoyu bu cevabı bekliyordu." ifadesini kullandı.

Etiketler