İşte Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın gençlere vaadleri!

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İşte Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın gençlere vaadleri!

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

GENÇLER

Ekrem İmamoğlu: Bu şehir genç kenti. Hem çocuk, hem genç politikası bu şehrin önceliği olmak zorunda. Bu bir eğitim seferberliği. Kültür sanat, sporda yüzde 40 indirim, 400 TL üniversite bursu, yurtları hizmete geçireceğiz, hangi dilde talep varsa ona yönelik eğitim vereceğiz, e-spor arenaları kuracağız, gençler başka şehirlere kaçmayacak. Bizim gençlerimiz hayallerini İstanbul'da kuracak.

Ben 350 bin gencin Ekrem abisi olmaya geliyorum. Erişilebilir bir kent olacak İstanbul. Yaşam becerileri öğrenme köyü kuracağız, aktif yaşlanma programı kuracağız.

Binali Yıldırım: Bir kere gençler benim kankam. Gençlere 10 GB internet bedava olacak bu en baba müjde. İkincisi müzeler ve tiyatrolar bütün gençlere ücretsiz olacak. Uluslararası espor olimpiyatlarını İstanbul'da yapacağız, öğrencilere kırtasiye desteği var bunları artıracağız. Amatör spor kulüplerine yüz bin lira tutarında destek vereceğiz.

Spor tesislerinden gençler ücretsiz olacak, motorsikletle geçişler her iki köprüden ücretsiz olacak. Ulaşım indiriminden liseden mezun olmuş üniversiteye hazırlananlar ve işsizlik maaşı alanlar faydalanacak.

Gençlere burs dedi, ben düşündüm yazmadım. Çünkü belediyeler burs veremiyor, eskiden veriyordu CHP anayasa mahkemesine götürdü ve bunu engelledi. Ekrem bey nasıl burs verecek veremez, ama iki parti anlaşılırsa çözümlenir.

Ulaşım benim işim, tevazuya gerek yok. 16 yıl boyunca Türkiye'nin her yanını bölünmüş yollarını yaptık. Şimdi İstanbul'da ne yapacağız? Marmaray'ı yaptık, üçüncü köprüyü yaptık, Kuzey Marmara yolunu yaptık bunlar ayrı biz 2024'e kadar insanların trafikte yarım saat kazanmalarını sağlayacağız. 518 kilometrekareye çıkaracağız raylı sistem uzunluğunu.

Bugüne kadar Marmaray'dan 350 milyon İstanbullu faydalandı. Bu şekilde metrobüste biraz rahatlama oldu, asıl rahatlatacağımız şey bu güzergahı biz otonom ve akıllı metrobüs araçları ile değiştireceğiz kapasiteyi yüzde 50 artıracağız. Bu güzergahta da bir otoyol daha yapacağız. Metro sistemleri yedekli, külliyen yalan.

Ekrem İmamoğlu: Biz ulaşımda bütün aktörlerle beraber çalışacağız. Biz taksicinin, minibüsçünün köprüleri ücretsiz kullanması konusunda girişimlerde bulunacağız. İstanbul'u ulaşımda "halledemediler" İstanbulun ulaşımda günde geçirdiği vakit 91 dakika. Neredeyse bir insan ömrü geçiyor. Marmaray'dan geçtim evet, teşekkür ederiz kendilerinin döneminde bitirildi. 2004'te 45 km ile aldıkları metro hatları 170 kmye erişebildi. Beylikdüzü metrosu hala duruyor. 2004'ten beri her seçimde vaadedildi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
İmamoğlu Yıldırım ortak program Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu İsmail Küçükkaya