İmamoğlu'ndan Yıldırım'a canlı yayın çağrısı: Hangi kanalı istese de bayılırım

Habertürk TV'de Didem Arslan'ın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin soruları yanıtladı.

İmamoğlu'ndan Yıldırım'a canlı yayın çağrısı: Hangi kanalı istese de bayılırım

Habertürk TV'de Didem Arslan'ın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Kürt meselesi diye tanımı doğru bulan birisi değilim. Kürt hemşehrim var, Kürt vatandaşım var. Türk vatandaşım ne kadar teminatsa Kürt kökenli vatandaşım da o kadar teminattır. Bu akşam Kürt vatandaşımın evindeydim. Bir evde iftarımı açtım. Şehrimizin, sokağımızın meselesi aynı. Yerel meseleleri konuşuyorsak bunları konuşuruz. Başka şeyler konuşuyorsak evrensel meselelerden konuşuruz. Benim dilim hiç değişmedi.

Öcalan ve devlet deniyor. Devlet bütün süreçleri aklı selim, şeffaf ve anlaşılabilir yönetmek zorundadır. Bir süreci yaşadık hep beraber. Açılım dendi, başka sıkıntılar yaşandı. Meclis'te ısrarla insanlar anlatın bize, bilmiyoruz dedi. Ben CHP ilçe başkanıydım o dönemde. Bilmiyordum. Memleketin meselelerini yönetme sistemi vardır.

Alçı: Dersim Katliamı ve Tunceli isminin Dersim tabelasının değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu akşamla ne ilgisi var? Arzu edersiniz seçimden sonra bu hususları birkaç saat tartışırız. Birkaç dk bunları konuşmak fırsat verir. Cahil insanların eline fırsat verecek değilim.

Şu anda konuşacağımız Urfalı bir çocuğumuzun İstanbul'a gelip çöplerden kağıt toplayıp çöp ayrıştırma meselesine niçin kapıldığıdır. Gündem yaratmaktır bu.

3 milyon Kürt vatandaşın gündemi adalettir. Bana 'terörist demesinler' diyor. 'Pazarcıyım, HDP'ye oy veriyorum bana niye terörist diyor?' adam diyor. O dediğiniz başka bir gündem.

BİNALİ YILDIRIM'A CANLI YAYIN ÇAĞRISI

31 Mart öncesinde defalarca programa çıkalım tartışalım dedim. Sudan bahanelerle tartışmaya kavga etmeye gerek yok. 4-5 defa tekrar ettim. (Binali yıldırım'ın cevabı) Ben tek başıma karar veriyorum. Öyle demeniz için rakibinizin öyle bir karar vermemiş olmaması lazım.

Türkiye'nin normalleşmesi için hangi kanalı istese de bayılırım. Tartışabilmek, sohbet edebilmek lazım.

Etiketler
Ağrı Ekrem İmamoğlu Habertürk