Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına rekor destekçi

Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de gazetecilerin soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu programda seçim kampanyasına yapılan bağışı açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına rekor destekçi

Habertürk TV'de Didem Arslan'ın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu programda seçim kampanyasına yapılan bağış hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasının satır başları:

Deniz Zeyrek: Genç bir delikanlık rakibinizin yanına sokuldu, o da "çok basit, çaldılar" dedi. Ben de size başkanım neden yenileniyor diye sorsam, siz de bir kelimeyle bir şey söyleyebilir misiniz?

Ekrem İmamoğlu - Hukuksuzluk yaptılar. Ama çaldılar denmez, hırsızlar" hiç denmez. Kime diyorsunuz? Hele hele bir caminin önünde, yanınızda diyanet işleri başkanıyla beraber "hırsızlara bırakmayacağız" derken kime diyorsunuz? 6 Mayıs günü, sayın cumhurbaşkanını ben uğurladım. 5 gün sonra "çaldılar ve hırsızlar" başladı. Ben de soruyorum, "kim?"

Üzüldüğüm taraf şu, "kardeşim 16 milyon İstanbullu mu çaldı, YSK mı çaldı, sandık kurulu üyeleri mi çaldı, kim çaldı?"

Ben 16 milyon insan ve Türkiye demokrasi süreci mağdur diyorum. Binali Yıldırım'ın neden mağdur olduğunu bilmiyorum. Belki aday olduğu için mağdurdur bilmiyorum. Goebbels'in tarzı uygulanıyor.

Kendisi İstanbul bile değil İzmir milletvekili. 16 milyon İstanbullu mağdur oldu, konuşacağız.

Nagehan Alçı - Mağduriyet algısının kazandırdığını düşünüyor musunuz? Türk siyasetine baktığımızda halk güçlü ve mağdur olana destek veriyor.

Onun için ben diyorum ki 16 milyon İstanbullu ve demokrasi mağdur edilmiştir. Ben hakkını arayan ve kimsenin de hakkını yemeyecek karaktere sahip olan kişiyim. Hiç değişmedi. Başka bir şey daha yaptık. Başka beklentiler içerisinde olan insanların eline biz sizi demokrasi sürecinde en ahlaklı mücadeleyi yaparak insanlara gerçekleri anlatarak sandıkta demokrasiyi tekrar kazançlı hale getireceğiz. En mağdur, en doğru, en nitelikli ve altyapısı en kuvvetli olan bir karakterle seçimi kazanacağız halk adına.

Kuleli Askeri lisesi fotoğrafı - Komplo teorileriyle insanlar hayatlarından edildi bu ülkede. Aynı kafa, neler uyduruyor.

Nagehan Alçı: Heybeliada ruhban okulunun açılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu ülkede azınlık denmesine bile karşıyım. Oradaki gerekçelere bakmak lazım. bu ülkede Rum'u, Ermenisi, Yahudisi fark etmiyor. Azınlık kabul etmeyen, vatandaş kabul eden bir kişiliğe sahibim. Oy veren vermeyen ayırt etmeyen. Verenler makbul, vermeyen terörist diyen anlayışa karşı birisiyim.
Bakarız, hasbihal ederiz.

Deniz Zeyrek - Rakibinizi kim olarak görüyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu: Şu anda bile çok konuştuk, konuşmak zorunda kaldık. ben rakibini çok konuşan bir insan değilim. Rakibin yerine geçen birisi varsa onu da önemsemem. Uyarılarım var. Bu memleketin sorunları var, ekonomik sorunları var. Ben sokaklardayım, belki siz gezmiyorsunuz(Siyasilere), bu ülkenin döviz artışı, işsizlik rakamlarının yanı sıra borçlanma rakamları, bütçe açığı birçok konu... Bu millet size 24 Haziran'da 5 yıl bu ülkeyi yönetin dedi. Atanmış bakanları var bu ülkenin. Lütfen daha ağır konularınızla ilgilenin. Ben sadece herkese devlet adamlığı görevini hatırlatıyorum. Çünkü esastan çıkarsanız ülkeyi ihmal etmiş olursunuz.

Nagehan Alçı: 31 Mart öncesinde Tayyip bey ile çok uyumlu çalışırım diyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu: Ben çok uyumlu çalışırım dedim. 39 ilçede niye miting yapacaksınız siz? Ben yaparım, ben adayım. Benim derdim sayın cumhurbaşkanı, oy verip seçtiği cumhurbaşkanı niye İstanbul seçimiyle ilgilensin niye 39 ilçesini dolaşsın. bu ülkenin ağır konuları var.

Seçim Kampanyasına Rekor Destek

Deniz Zeyrek: Devletin olanakları kullanılıyor vs. siz de bağış kampanyası başlattınız.

Ekrem İmamoğlu: bu kampanyayı CHP başlattı. biliyorsunuz, yerel seçimlerde bir bağış kampanyası başlatma hakkımız yok. CHP başlattı. yüz binlerce bağış, olağanüstü bir sahiplenme. Yaklaşık 600 binin üzerinde insanın yardımda bulunduğunu biliyorum.

Ne kadar kullanıldı? Kalırsa, kalan kısmıyla Türkiye genelinde manevi yatırımlar yapacağız. Çocuklar, kadınlar.. bu ülkenin sosyal sorunlarına katkı sunmayla ilgili düşüncelerimiz var.

M. Akif Ersoy: Beka tartışmasıyla gittik meseleye. Uluslarası basında çok konuşuldu.

Ekrem İmamoğlu: Terör örgütlerine karşı hep birlikte ayaktayız. FETÖ'cü metöcü başka bahaneler gidin aynaya bakın. Suçladığınız iftiralarla karşı karşıya gelirsiniz. Bu ülkenin bekasını benden başka düşünenen olmaz. İBB'yi 48 yaşında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı biri yönetecek. Erdoğan gibi. Ülkeyi terörist mi yönetecek. Bunlar boş işler. Millet boş söylemlerin farkında. 31 Mart öncesi herkes beka konuşuyordu. Niye beka konuşuluyor: Beka bitti. Hırsızlar ve çaldılar var.

Nagehan Alçı: Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi kararına ne diyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu: Mahkumiyet yaşayan birinin hukukçularla görüşmesi kadar doğal ne olabilir.

Deniz Zeyrek: Fotoğraf çekiyorsunuz sübliminal mesaj veriyorsunuz, Atyatürk'ün sözünü kullanıyorsunuz mesaj veriyorsunuz diyorlar.

Ekrem İmamoğlu: Bunu kullananlar şeytan zihniyetli.

Deniz Zeyrek: Bu yola çıkarken bu tür şeylerle karşılaşacağını öngörmüş müydünüz, stratejiyi daha önce çalışmış mıydnız? Sizin hakkınızda böyle şeyler söyleniyor. Ceketini çıkardı çalışmış diyor.

Ekrem İmamoğlu: Çok terledim. Sordum, çıkardım.

Deniz Zeyrek: Sizi mindere çekmek istiyorlar. Başka bir mindere çıkıyorsunuz. Öyle mi?

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Habertürk Rekor Seçim