Demokrat Partililerin seçim çalışmasına polis engeli

İzmir'in Ödemiş İlçesinde seçim çalışması yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarcan Ülük ve partililerin seçim çalışmasına polisin izin vermemesi üzerine gerginlik çıktı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partiler ve adaylar seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Demokrat Parti seçim çalışmalarını Ödemiş'te sürdürürken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarcan Ülük ve partililer ilçede mehter takımıyla yürümek istedi.

Bu sırada polisle partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Emniyet yetkilileri kortejin önünü keserek yolu işgal ettikleri gerekçesiyle grubun yürüyüşüne izin vermedi.

Ege Postası'nın haberine göre; bunun üzerine emniyet görevlileriyle tartışan Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarcan Ülük, bu yapılanın hukuka ve seçim kanununa aykırı olduğunu belirterek suç işlediklerini söyledi.

Daha sonra emniyet yetkilileri partililere yürüyebileceklerini ancak mehter takımıyla yürümelerine izin verilmeyeceğini ifade etti. Polisle ve partililer arasında varılan mutabakat sonucunda kaldırımdan tek sıra halinde yürümelerine izin verilirken, bu sefer de yolu polisin kapattığı görüldü.

Demokrat Partililerin seçim çalışmasına polis engeli - Resim : 1Demokrat Pari Genel Başkaı Gültekin Uysal

UYSAL: İZMİR KOLAY SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMUŞ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir ve ilçelerinin bir siyasi partiye mahkum olmadığını söyledi.

Yürüyüşün ardından DP Ödemiş İlçe Başkanlığına geçen Uysal, burada yaptığı konuşmada, milletin vicdan hizasından ayrılmadıklarını kaydetti.

Uysal, demokrat bayrağı asla yere düşürmeyeceklerini ifade ederek milletin sahip olduğu gücü, enerjiyi ortaya çıkarabilmek için çalışacaklarını aktardı.

DP'nin Ödemiş Belediye Başkan adayı Halis Danagüden ve ekibine destek isteyen Uysal, "İzmir kolay siyasetin arka bahçesi olmuş. İzmir ve ilçeleri sanki bir siyasi partinin mülkiyetine kaydedilmiş. Yok beyim yok, buralar demokrat, demokrat sizlere de mahkum değil, iktidarlara da mahkum değil." dedi.

ÜLÜK: YETER SÖZ İZMİR'İN

Tarcan Ülük, "Demokrat Parti'nin yürümesinden, Kırat'ın şahlanışından rahatsızlar. Hukuku polislere çiğneterek bizi durduramazlar. Dün DP Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın liderliğindeki Demokrat Parti'nin seçim çalışması kapsamındaki kortej yürüyüşünü emniyet, kaymakam durdurmaya çalıştı.

Seçim hukukunu çiğnediler, önümüzü kestiler. Geri adım atmadık... Kırat şahlandı bir defa. Bu hukuksuzluktan herkesin haberi olsun... Demokrasi bu değil! Adalet bu değil! Dar ağacında susturulmamış Demokrat Parti!!! Bunlar mı susturacak! Yeter Söz İzmir'in" açıklamasında bulundu.

Etiketler
İzmir Demokrat Parti Gültekin Uysal Polis