Ekrem İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’a: Bu saatten sonra...

Ekrem İmamoğlu , Binali Yıldırım'ın istifasıyla ilgili "Hayırlı olsun" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Esenler'deki esnaf ziyaretinde AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgili konuştu.

İmamoğlu, "İstifası hayırlı olsun. Başta istifa etseydi daha anlamıydı. Bu saatten sonra çok anlamı yok" dedi.

Daha sonra Esenler Havaalanı Mahallesi’nde bulunan bir tekstil atölyesini ziyaret eden İmamoğlu, burada çalışanların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Tek tek çalışanlarla tokalaşan İmamoğlu, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için destek istedi. Tekstil atölyesinden çıkışında bir gazetecinin, “Sayın Binali Yıldırım dün Meclis Başkanlığı görevinden istifa etti ve şu an hızlı tren ile İstanbul’a geliyor. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?” sorusuna, “Bazı insanlar hızlı koşar, bazı insanlar da hızlı hareket ettiğini başka araçlarla belli eder. Hızlı trenle hıza ihtiyacı var sanırım. Neyse yolu açık olsun. Kazasız belasız İstanbul’a gelsin. İstifası da hayırlı olsun. Başta istifa etseydi daha anlamıydı. Bu saatten sonra çok anlamı yok. İnşallah karşılaşırız. Ben 10-15 ilçe gezerken inşallah birinde denk geliriz” dedi.

“BİZİM GÖSTERDİĞİMİZ VADİLERE PARK YAPACAĞIZ DEMELERİ BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI

“Sizce Binali Yıldırım sizi takip ediyor mu?” sorusuna da İmamoğlu, “Vadi hatırlattık. 15 vadiye 20 milyon metrekare park yapacağımızı söyledim. 25 yıldır bu kenti yönetiyor olmalarına rağmen, sanki buraları yeni görmüşler gibi haritada gösterip bizim gösterdiğimiz vadilere park yapacağız, demeleri çok şaşırttı. Bizim gösterdiğimiz yerlerin aynılarını 15 gün sonra açıkladılar. O vadiler vardı ve 25 yıldır bu kenti yönetiyorsunuz. O vadileri yönetenler de kendi iradelerinde, onları yeni görmüş gibi buraya park yapacağız demeleri bana şaşırtıcı geldi. Onların 25 yıldır göremedikleri ve seçim öncesi hatırlayıp görmeleri benim sayemde. Bu da beni mutlu etti” şeklinde yanıt verdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Esenler'deki son durağı ilçe meydanı oldu.

Burada bulunan seçmenlere hitap eden İmamoğlu, vaatlerini hatırlatarak, İstanbul'u yeniden bir cazibe merkezi haline getireceklerini ifade etti.

31 Mart'ta yapılacak seçimlerde herkesin oyuna talip olduğunu belirten İmamoğlu, “Ben CHP'nin adayıyım. Kardeşim İYİ Parti'nin adayı olabilir. Ama ben ve Esenler Belediye Başkanı Adayı Mustafa kardeşim, hep birlikte herkesin oyuna talebimiz. Bütün siyasi partilere oy verenlerin talibiyiz. CHP'linin de, İYİ Partilinin de, Ak Partilinin de, Saadet Partilinin de, MHP'linin de, HDP'linin de herkesin oyuna talibimiz. Bunu şunun için söylüyorum. Biz huzura talibimiz."

İmamoğlu, “Kimsenin imanına inancına laf söylenmez. Ben burada bulunan hiçbir kardeşimin milli duygularını ölçmem, ölçemem. Haddim değil, hakkım değil. İnancını da ölçemem hakkım değil. O Allah ile kul arasında. Haşa benim haddim değil, hiç kimsenin hakkı değil. Böyle bir alet bulunmadı. Benim inancımı da benim, dini duygularımı ve milli duygularımı ölçecek adam daha anasının karnından doğmadı. Ben de kimsenin bu duygularını ölçmem, ölçemem. Hakkım ve haddim değil." İfadelerini kullandı.

Etiketler
Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu