İmamoğlu ile işçi kadın arasında güldüren diyalog

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına saha buluşmalarıyla devam ediyor.

İmamoğlu ile işçi kadın arasında güldüren diyalog

Ekrem İmamoğlu, Esenler'de tekstil atölyesini ziyaret etti. İmamoğlu ile vatandaş arasında yaşanan diyalog ise gülümsetti.

Esenler'de, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Millet İttifakı'nın İBB adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, ''ayrıştırma ve kutuplaştırma politikası'' izlendiğini belirtti ve şöyle konuştu:

''Sizin vatanseverliğinizi ve inancınızı ölçmeye kalkanlara, tek bir oyunuzu nasip etmeyin. Bu seçim, vatanseverlik ve inanç ölçme seçimi değildir. Bu seçim, İstanbullu'nun ihtiyacını çözme seçimidir. Bu ülkede 82 milyon, bu kentte 16 milyon vatansever var'' dedi.

Bir tekstil atölyesini ziyaret eden İmamoğlu ile işçi kadın arasında renkli diyaloglar yaşandı. İşçi kadın, emeklilikte yaşa takıldığı için hiçbir partiye oy vermeyeceğini söyleyince İmamoğlu'ndan, ''Ben de yaşa takılanlardanım. Bana ver oyunu. Çok çalışacağım'' yanıtını aldı. Bunu üzerine Fatma isimli işçi, ''Çok gördük öyle diyenleri'' karşılığını verdi. İmamoğlu, ''Bak yıllar sonra diyeceksin ki bunun gibisini görmedik'' deyince bu kez Fatma Hanım'dan ''Onu Allah bilir'' yanıtı geldi. İmamoğlu, 'Ben gözlerinden anladım'' diyerek, işçinin oyuna talip olduğunu yineledi.

CHP'nin ve Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Ekrem İmamoğlu, Esenler'deki Tuna Kültür Merkezi'nde muhtarlar, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

İmamoğlu'na, İYİ Parti Esenler Belediye Başkan adayı Mustafa Yılmaz eşlik etti. Yaklaşık 1000 kişilik bir topluluğa hitap eden İmamoğlu, toplumun en çok ''adalet ve adil olmak'' kavramlarına ihtiyacı olduğu belirterek, ''Herkes, kendisini yöneten insanın adil olmasını ister. Çok net vaadim şudur ki, İstanbul'daki 16 milyon insana karşı, İstanbul tarihinin gördüğü en adil belediye başkanı olacağım. Hepinize söz veriyorum'' dedi.

''Aynaya bakın!''

İstanbul'u yönetenlerin en az adil davrandıkları insanlara hitap ettiğini kaydeden İmamoğlu, ''Esenler'in İstanbul'dan büyük alacağı var. Esenler'e ve yaşayanlarına değer katılmamış. Birileri, İstanbul'un bazı ilçelerini kaymak tabaka olarak nitelendiriyor. Kaymak tabaka olarak nitelendirirken, Esenler ve onun gibi bazı ilçelerin de kaymak tabaka olmadığını ifade etmeye çalışıyor. Biz de tam tersini söylüyoruz. Biz, Esenler'de yaşayan insanları ve her ilçede yaşayan insanları, kaymak tabakası yapmaya geldik. 25 sene yöneteceksiniz, başkalarının 25 yıldır yönettikleri yerlere kaymak tabakası diyeceksiniz ve mağduriyetini anlatmaya çalışacaksınız. Kime söylüyorsunuz bunu? Bize mi? Bize söylemeyin, aynaya bakın, kendinize söyleyin. İstanbul'da yönettiğimiz insanları en mağdur kitleler haline getirdik, neyi yanlış yaptık, Esenler gibi ilçeleri nasıl bu hale getirdik diye aynaya bakın, bize söylemeyin'' diye konuştu.

''Yeni bir başlangıç vakti…''

Yüzleşme, değişme, değiştirme ve yeni bir başlangıç vakti olduğunu ifade eden İmamoğlu, 1 Nisan tarihini, ''İstanbul'un kötü gidişine 'dur' deme, iyi bir gidişe 'hoş geldin deme' vakti' olarak niteledi. ''Bir ilçenin, bir başka siyasi anlayıştan alınıp, 5 yılda nasıl değiştirilip, insanların nasıl mutlu olabileceğini iyi bilen bir kardeşinizim. Ben, belediye başkanıyım. Birilerinin bilmediği şeyleri iyi bilirim. Bir kişinin mutluluğu için değil, 16 milyonun mutluluğu için çalışırım'' diyen İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a yine ''Belediyelerin işi iş bulmak değildir'' sözü üzerinden yüklendi. İmamoğlu, ''5 yılda 150 bin kişiye istihdam'' sözünü, 200 bin kişi olarak revize etti. ''İstanbul'un sorunlarına ve çözümlerine hazırız. Açıkladığımız her proje size dokunacak. Mega projemiz, birilerine değil, İstanbul'a, 16 milyon insan hizmet edecek. Projeciyiz, üretiriz, endişeniz olmasın'' diyen İmamoğlu, trafik sorununun çözümüne yönelik bir basın açıklaması yapacağını belirtti.

''Kalbim bana öyle söylüyor''

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, ''ayrıştırma ve kutuplaştırma politikası'' izlendiğini ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi: ''Biz, bugün İstanbul'un sorunlarını konuşmamız gerekirken neyi konuşuyoruz. Kim 'vatan haini' kim değil. Kim o partiye oy verirse vatansever, kim bu partiye oy verirse 'vatan haini.' Böyle bir şey mümkün mü? Türkiye'de, herhangi bir insanımızın inancını ölçebilecek tek bir babayiğit var mı? Yoktur. Var mı sizin vatanseverliğinizi ölçecek bir babayiğit? Yaradanla senin aranda kardeşim. Senin vatanseverliğini ve inancını ölçmeye kalkanlara, tek bir oyunuzu nasip etmeyin. Bu seçim, vatanseverlik ve inanç ölçme seçimi değildir. Bu seçim, İstanbullu'nun ihtiyacını çözme seçimidir. Biz, işimizi yapalım, başkaları başka şeyler konuşsun. Biz, size hizmet vereceğiz. Bu seçimi insanları ayrıştırarak, insanları kutuplaştırarak, insanları oy verdiği partilere göre sınıflandırarak bölmeye çalışan kim varsa, ona oy vermeyin, verdirmeyin. Bu şehrin sorunlarını konuşsunlar. Bu kentin nasıl bu hale geldiğini konuşsunlar. İnsanları, milli ve manevi duygularıyla oynamasınlar, ölçmeye kalkmasınlar. Buna kalkışanlara millet, 31 Mart'ta öyle sert bir cevap verecek ki, kendileri de şaşıracak. Ben hissediyorum bunu. Zerre kadar şüphem yok. Kalbim bana öyle söylüyor. Bu kadar inançlıyım. Çok güzel bir sonuç alacağız.

Tek bir endişem var. Bu kadar süre içerisinde, bu kötü dili kullanan insanlar, kalpleri kıracaklar, ona üzülüyorum. Kalpleri kırılan, kendini dışarıda hisseden kim varsa, 1 Nisan'dan sonra önce onların kalplerini tamir edeceğim. Önce onları kucaklayacağım. Bana oy verenler kıskanmasın, ilk 1 ay içinde önce onların kalplerini tamir edeceğim. Yapayım mı? (Yap, yap sesleri). İşte bizim insanımızın vicdanı. Bunu yapmıyoruz, insanları ayırt etmeye çalışıyoruz.''

''Kavgadan uzak bir kardeşinizim''

''Biz, sadece İstanbul'un, Esenler'in sorunlarını konuşacağız'' diyen İmamoğlu, ''Kim bizi kavgaya dahil etmek istiyorsa, boşuna uğraşıyor. Hayatlarında hiç görmedikleri kadar kavgadan uzak bir kardeşiniz var karşılarında. Hiç kavga etmedim, vallahi hiç dayak da yemedim. Kavga etmeyen adam zaten dayak yemez. Ben kavga etmem ama kavga etmek isteyen insanı gözünden tanırım, ona göre önlemimi alırım. Kavgayla işim yok. Benim işim insanlara hizmet etmek. Benimle kavga etmek isteyen, çok komik durumlara düşer. Gider, kendi kendine kavga eder. Kavga dili, evimize uğramaz. Farklı bir siyasi atmosfer vadediyorum size'' diye konuştu.

''Çok gördük öyle diyenleri''

İmamoğlu, toplantının ardından soluğu, Havaalanı Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesinde aldı. İşçilerle renkli sohbetler gerçekleştiren İmamoğlu, yaptıkları işlerle ilgili bilgi aldı. İşçilerin sorunlarını dinleyen İmamoğlu, çözüm önerilerinden kısaca söz etti. İmamoğlu'nun, ''Kimseye oy vermeyeceğim'' diyen bir kadın işçiyle yaşadığı diyalog, gezinin en ilginç anı oldu. İmamoğlu, Fatma isimli işçinin, Giresun Tirebolu'da yaşayan yakınıyla telefonda konuştu. İmamoğlu, telefonu, ''Fatma Hanım'a diyeceğim ki sen onunla konuş benim için. Beni anlat ona'' diyerek, kadın işçiye verdi. Fatma Hanım, telefondaki yakınına, ''Valla AK Parti'ye oy vermeyi düşünmüyorum, hiç kimseye de oy vermeyeceğim. Erken emeklilikte hiç fayda yok'' serzenişinde bulunca İmamoğlu devreye girdi ve ''Ben de yaşa takılanlardanım. Bana ver oyunu. Çok çalışacağım'' dedi. Bundan sonraki diyaloglar şöyle gelişti:

- Fatma Hanım: ''Çok gördük öyle diyenleri.''
- İmamoğlu: ''Bak yıllar sonra diyeceksin ki bunun gibisini görmedik.''
- Fatma Hanım: ''Onu Allah bilir.''
- İmamoğlu: 'Ben gözlerinden anladım.''

''Bazı insanlar koşar, bazıları…''

İşçilere kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, ''Evlerinize ve ailelerinize bizden selam götürün'' dedi. İmamoğlu, atölye çıkışı gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İmamoğlu, gazetecilerin ''Binali Yıldırım hızlı trenle geliyor, sizin karşınızda çalışmalar başlayacak'' hatırlatmasını, "Bazı insanlar hızlı koşar, bazı insanlar da hızlı hareket ettiğini başka araçlarla belli ederler. Hızlı trenle hıza ihtiyacı var herhalde, inşallah kazasız belasız İstanbul'a gelir, yolu açık olsun. Hayırlı olsun istifası. Başta etseydi, daha anlamlıydı. Bundan sonra anlamı yok. benim ilçe gezilerimin birinde karşılarız, çünkü ben sıklıkla gezeceğim" şeklinde yanıt verdi.
''Onlara, seçmenle muhalefette buluşma imkanı tanıyacağız!''

Yıldırım ile seçim gezileri sırasında karşılaşma olasılıkları olduğunu belirten İmamoğlu, "Biz iktidar şımarıklığı yaşamadan vatandaşla buluşmayı vazife edineceğiz" dedi. İmamoğlu, ''Binali Yıldırım CHP'nin güçlü olduğu ilçelere yoğunlaşıyor, sizde AK Parti'nin güçlü ilçelere yoğunlaşıyorsunuz'' şeklindeki tespitine de "Ne güzel, seçmeni hatırlattık. Oy vereni vermeyeni ayırt etmeyen anlayışımızla vatandaşı hatırlattığımızı düşünüyorum. Bugünden hizmete başladık. Muhalefete düştükleri zaman itibariyle daha çok ve sıklıkla ziyaret etmek istediklerinin farkına varacaklar.

Bazen iktidar şımarıklığı hoş olmuyor diye düşünüyorum. Toplumun değişime ihtiyaç duyduğunu görüyorum. Çünkü, hizmet etmiş olabilirler, etmişlerdir de, insanlar uzun dönem iktidarda kaldıkları dönemde elbette faydalı işler yapmışlardır. Ama o yorgunluğu zaten kendileri tanımlıyor. Dolayısıyla oy almadıkları yere gidiyor olmaları bence vatandaşı, seçmeni hatırlamış olmalarını gösteriyor. Ama 1 aylık hatırlama yetmez, biz onlara yıllar yılı hatırlamalarına fırsat tanıyacağız. Onlar muhalefette olacakları için her gün her ay ziyaret etmek zorunda hissedecekler kendilerini. Biz hiç iktidar şımarıklığı yaşamadan, en motive edici şekilde vatandaşla buluşmayı kendimize vazife edineceğiz" karşılığını verdi. İmamoğlu, daha sonra çevredeki esnafları ziyaret etti.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Seçim