Kılıçdaroğlu: Kim koruyor bu adamı kim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Kim koruyor bu adamı kim!

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Fettah Tamince hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından o bölüm şöyle:

Bir kişi var FETÖ'nün maliye, eğitim, medya, sivil toplum ayağında görevli. Adı ne Fettah Tamince, çok ince yanına kimse yanaşamıyor. Binlerce insan tutuklandı, apartman aidatını yatırdı diye memurluktan atılanlar var bu beyefendiye dokunan yok.

Fettah Tamince dönemin Zaman gazetesinin bir kısmını satın alıyor ve Bank Asya'ya binlerce lira yatırıyor. Garibanı yakalayıp hapse atıyorsun, 17-25'ten sonra Zaman gazetesinin yüzde 10'unu alıp para aktarıyorsun bu adama kimse dokunmuyor.

Fettah Tamince 15 Temmuz darbesinden sonra Gevher Sultan Vakfı'nın da aralarınd olduğu çok sayıda örgütün yöneticisi. Kimse dokunmuyor

Fettah Tamince hakkında Emniyet'in raporu var. Tık yok. MASAK'ın raporları var, birşey yapılıyor mu hayır!

MASAK Raporlarında bu Tosun'un örgüt elebaşlarına para gönderdiğine dair ifadeler var, dokunulmuyor. Garibanlar hapiste, askeri öğrenciler hapiste bu beyefendiye dokunan yok.

Polis raporlarına göre Fettah Tamince Pensilvan'ya gidiyor. 17-25 Aralık sonrasında ziyarete gidiyor. Soruyorlar niçin gittin, kimlerle gittin diye "Kimsenin adını hatırlamıyorum" diyor, gittim pişman değilim diyor.

Fettah Tamince'nin koruyan kim, dokunulmazlığı kim sağlıyor. Bank Asya'ya 5 lira yatırdı diye insanları memuriyetten atıyor. Kim koruyor bu adamı kim!

Bunun avukatlığını yapanlarla Erdoğan'ın avukatlığını yapanlar aynı kişiler mi? bu avukatlar güçlerini nereden alıyorlar? Tamince'nin gücü nereden geliyor. Bu adamın özelliği ne?

Bu avukatlar yargıda çete oluşumunu sağlayan avukatlar mıdır? 27 Ocak 2019 Tamince Antalya'da belediye başkan adaylarının toplantısında protokol masasında oturuyor. Üstelik İçişleri Bakanı'nın arkasında.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu