CHP'den İhlaszedeler için flaş adım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP'den İhlaszedeler için flaş adım!

Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasında İhlaszedelere değindi.

Sözcü'nün 70 bin İhlaszede için yaptığı gazeteciliğe teşekkür eden Kılıçdaroğlu; AKP, MHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerine seslendi ve "İhlaszedeler için Meclis'e getirdikleri yasa tasarısına destek" istedi. Kılıçdaroğlu "Allah'a inanıyorsanız bu tasarıya destek vermelisiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

İhlaszedeler 70 bin kişi... 70 bin kişi "Faiz haramdır" diye buraya yatırdılar.

İhlader tam 18 yıldır, haklarını arıyorlar. BDDK dedi ki "İhlas Finans'ı kapatıyorum." Kim tasfiye edecek Ören ailesi. Ören Ailesi 5 yıl içinde tasfiye edeceğim herkesin parasını vereceğim. 70 bin mağdura sesleniyorum, sana söz verdiler ve bu sözlerin arkasında durmadılar. Ören'i desteklediler. Kaçtı ABD'ye gitti. Döndü burada televizyon açtı kimseye hesap da ödemedi.

Biz o zaman TMSF'ye İhlas Holding'in devredilmesini istedik. Sağolsun o zaman AKP'li olan arkadaşlar destek verdi. Kanun genel kurula geldi bu madde çıkarılmadı. Kimin talimatıyla Erdoğan'ın talimatıyla.

9 ay içinde zaman aşımı dolaşacak. Sonra Ören ailesi keyfine bakacak. 70 bin kişinin hakkı kimin boynuna o ismin boynuna. Bugün kanun teklifini Meclis'e getiriyoruz. Tüm partilerin vicdan sahibi vekillerine sesleniyorum "Eğer siz kul hakkına inanıyorsanız, adalete inanıyorsanız" bu kanuna evet diyeceksiniz.

ABD'de gidip keyif çatacaksın, burada insanlar rezil olacak.

İhlaszedeler'e de izin verilmiyor tıpkı Cumartesi Anneleri gibi. Eylemlerine izin verilmiyor. İhlaszedeler 18 yıldır hak arayışı peşindeler. Bir parti devleti ile karşı karşıyayız.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu