Kılıçdaroğlu Zaytung'a seslendi: 'Bu bakanı kadronuza alın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu Zaytung'a seslendi: 'Bu bakanı kadronuza alın'

GERÇEK GÜNDEM- Kılıçdaroğlu , konuşmasına başlamadan önce CHP'de göreve başlayanların rozetini taktı. "Batman İli Sason İlçesinden Cuma Uçar bundan sonra siyasetini CHP çatısı altında gerçekleştirecek. Yaşar Okuyan da siyasi birikimini bundan sonra CHP çatısı altında aktarmaya devam edecek." dendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Her kafadan ortak bir dil kullanılarak bize yöneltilen eleştireleri biliyorum, bir talimatla havuz medyasının attığı başlıkları da biliyorum. Biz bu dimdik duruşu sizlerin duruşu ile yerine getireceğiz.

Biz yaşanabilir, huzurlu bir Türkiye istiyoruz. İnsanı seviyorsan o sorunları çözme konusunda kararlı olacaksın.

Efendim bugün 5 Şubat, sayın Adnan Kahveci'nin ölüm yıldönümü. Uzun süre birlikte çalıştık. Son derece idealist bir insandı. Aramızdan 26 yıl önce bir kazayla ayrıldı ve onu saygıyla anmaya her zaman devam edeceğiz. 12 Eylül darbesinden sonra yurt dışına gidenler için özel bir çaba sarf etti. Bunlardan biri de Selda Bağcan'dı.

Bekledim acaba ekonomiden söz edilecek mi diye bekledim. Bir güllük gülistanlık edebiyatıdır almış başını gidiyor. Bir gerçeği herkesin bilmesini isterim. En adaletsiz vergi enflasyon vergisidir. Mutfağı vuran ve mutfakta yangın çıkmasına neden olan vergi enflasyon vergisidir. Pek çok sorun enflasyondan kaynakladır. Türkiye bunu yaşadı. Tek haneli rakama düşecek diyorlardı, dünyanın en yüksek enflasyonunu yaşayan ülkelerden biriyiz şu anda.

Pazarda şimdi tek tük insan geziyor. Kilo ile alınan ürünleri şimdi tane ile alıyor insanlar.

Özellikle AKP'ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum,, oy istedi yetmedi, yetki istedi tek adam olayım dedi yetmedi, Anayasa değiştirmek istedi yetmedi. Şimdi kalkmış esnafı, çiftçiyi, market sahiplerini suçluyor. Sanki uyuşturucu satıyorlarmış gibi baskın düzenliyorlar.

Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi. Bir yılda kuru soğan yüzde 231 zamlandı. Patlıcan yüzde 124 ve böyle gidiyor liste. Bu mutfakta yangın var derken bunu kast ediyoruz. Asgari ücrete yapılan zam yüzde 26, mutfaktaki enflasyon yüzde yüzün üzerindeyse düşünmek lazım. Oy vermek için sandığa giden herkes bunu tdüşünecek. Tek tek her vatandaşın ülkenin geleceğini düşünme vazifesi var. 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın gelinen noktayı sorgulaması gerekiyor.

Saray'da oturup şikayet etmek nereden çıktı. Sen çözüm makamındasın, sen şikayet etmeye başladıysan ülkeyi yönetemiyorsun demektir. Kimi kime şikayet ediyorsun, sanki ülkeyi Japonya yönetiyor bu vatandaş muhalefette

Önce hal yasasını değiştidiler, fiyatlar düşmedi. Fiyatlar yüksek ithalat yapacağız dediler, fiyatlar düşmedi. Bir daha hal yasasını değiştirelim dediler, komisyoncuyu suçladılar, çiftçiyi suçladılar olmadı. Sağlam bir ekonomi politikası uygulansaydı bunlar yaşanmadı. Sonra tarım ürünlerinin ihracatını yasakladılar. Tarım Bakanı çıktı, et yemeyin ot yeyin dedi.

KILIÇDAROĞLU ZAYTUNG'A SESLENDİ

Buradan Zaytung yöneticilerine bir istirhamım var bu Tarım Bakanı'nın kadronuza alırsanız çok mutlu olurum

Sonra denetlemelere, baskınlara başladılar. Gelecek vizyonu olmayan bir grup ülkeyi yönetmeye çalışıyor ama olmuyor. Emin olun Türkiye'yi yönetenler bir grup tefeci. Onların öngörüleri ile ekonomi kararları alınıyor.

AKP döneminde yurtiçindeki tefecilere ödenen faiz parası eski parayla 446 katrilyon

Hangi iktidar 17 yılda 446 katrilyon faiz ödemiştir. Bu faiz bir avuç insana gidiyor, bu birk avuç insan için 80 milyon çalışıyor

Asgari ücretin altında, açlık sınırının altında çalışanlar var. Bunları seslendiren var mı yok? Biz dillendireceğiz. Vatanadşa zam yapınca kıyameti koparıyorlar, Erdoğan yapınca ses çıkmıyor. Sanayi elektriğine yapılan zam yüzde 57, tarımsal üretimde yapılan sulamada kullanılan elektriğe yapılan zam yüzde 57... Köprü geçiş ücretlerine yapılan zam yüzde 120'nin üzerinde.

Fiyat bu zamlar yüzünden artıyor. Bu zamları yapan Erdoğan ve adamları, kim suçlanıyor tüccarlar, üreticiler. Herşeye zam yapacaksınız sonra gelip üreticiyi, sanayiciyi suçlayacaksınız!En büyük rantı sağlayan inşaat sektörü. İstanbul'a 76 gökdelen diktiler. 76 gökdelenin kendi yandaşlarına sağladığı rant 240 milyar lira. Vatandaş diyor ki ürünler niye pahalı, gelir dağılımı bunun için bozuk. Bir avuç kişiye sağlanan rant nedeniyle bozuk.

Biz üreten Türkiye'den söz ettik, adaletli gelir dağılımından söz ettik. Türkiye'yi tüketen Türkiye haline getirdiler. 2018 yılında 14,5 milyar lira teşvik verdiler ama 5 ürünün ithalatına 29 milyar 800 milyon lira. Peki bu ülkenin tarımını kim destekleyecek? bunlar yabancı tarımını destekliyorlar.

FIRINCILARA: OYUNUZUN RENGİNİ DEĞİŞTİRİN

Fırıncıların sorunu var. Ekmeğe tehditle zam yaptırmıyorlar. Fırıncılar geldiler, "Ne olursunuz bizim derdimizi anlatın ama ismimizi vermeyin bizi perişan ederler" dediler. Zamlar yüzünden biz işimizi yapamıyoruz dediler. Fırıncı arkadaşlarımıza sesleniyorum bu hükümet sizi düşman ilan ediyor ama biz sizi dost biliyoruz.

Bir yönetmelik değişikliği yaptılar. Bitişik nizamda bir fırın varsa devredemezsin dediler. Bunların sorunlarını da biz çözeceğiz. Fırıncıların ağırlıklı olarak Karadenizli olduğunu biliyorum. Yiğit insanlardır artık oyununuzun rengini değiştirin artık oyunuzu haktan yana kullanın.

Bugün piyasada bulunmayan ilacın sayısı 500'e yaklaştı. Biz saraylarda değil vatandaşın gönlünde taht kurmak istiyoruz. Eğer bir memlekette milyonlarca insan işsizse o memlekette huzur olmaz. Milyonlarca işsizimiz var. Afyonkarahisar'da geçici 38 işçi alacaklar 1200 kişi başvurmuş. Urfa'da 5 bin kişi başvuruyor. Erzincan'da 2 bin kişi alacaklar 8 bin kişi başvuruyor.

Şanlıurfa'da stadyumlarda geçici iş için kura yapılıyor. AKP'ye silme oy veren bir ilde 44 bin kişi iş için böyle bekliyor

Ama bu yerel seçimlerde inanıyorum ki Şanlıurfa ayağa kalkacak. Devletin bütün üretim merkezlerini kapattılar, fabrikalarını sattılar. Ve o insanlar şu anda perişanlar ve o insanların sorunlarını dile getiren tek parti CHP'dir

Bu tabloyu Türkiye'nin önüne koyan da tefecilerdir. Sıcak para verdiler, üretmeyin biz veriyoruz dediler. Tarlada, fabrikada üretmedik bu hale geldik. Şamar gibi tweet atıyorlar, "Ekonominizi mahvedeceğiz" dediler. Çıkıp karşısına tek söz edemediler.

Trump konuşur bunlar emredersin der, bizim vatandaş konuşur bunlar kulak tıkarlar. Ben vatandaşın sırtına da binsem bu vatandaş bana oy verecek diyorlar. Bu algıyı yıkın, sandıkta hesap sorun

BU PARALARI YEDİNİZ Mİ?

15 Temmuz şehitlerine toplanan para ne oldu diye sordum, yanıt vermediler. Bir daha soruyorum. Ne yaptınız bu paraları, yediniz mi? Sakarya'daki Tank Palet fabrikasını satıyorlar. 9 soru sordum Saray'a bekçiden yanıt geliyor. Sana yakışıyor eyvallah, ülkücülere yakışmıyor ama. Ülkücülerin tamamı vatanseverdir.

Sevgili bekçi arkadaşım ben sana sormuyorum, senin patronuna soruyorum. Benim Milliyetçilik anlayışımda hiçbir silah fabrikası yabancıya satılamaz, herşeyden önce vatanım ve bayrağım gelir. Benim Milliyetçilik anlayışımında fakiri fukarayı korumak gelir.

Ben birilerinin bekçiliğini yapmam, eğer bekçilik yapacaksam vatanın bekçiliğini yaparım. Tank palet fabrikasını satacaksın ama aynı Katar Güney Rum kesimi ile doğalgaz arıyor. Saray'dan ses çıkmıyor. Ben Milli Savunma Bakanı'ndan da istedim yanıt. Bu soruyu sormazsam görevimi yapmış olur muyum? Soruyu Saray'a soruyorum, yanıtı bekçiden değil saraydan istiyorum

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Kadro