Taşgetiren: Neden İmralı'dakinin Edirne'dekine tercih edildiğine dair bir görüntü verilir?

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Kürt siyasetinde son dönemde yaşanan tartışmalara değindi; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Edirne'deki en büyük hesabı, İmralı'dakine verecek" çıkışını hatırlattı.

Taşgetiren: Neden İmralı'dakinin Edirne'dekine tercih edildiğine dair bir görüntü verilir?

Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve kimi siyasetçilerle Kandil arasında, Mersin'deki polisevine düzenlenen saldırı sonrası yaşanan gerilimin yankıları sürüyor.

Son olarak T24, 'PKK'ya bağlı olduğunu' ileri sürdüğü Lekolin adlı sitede Alişar Piran takma adıyla yayınlanan şu satırları yayınladı: “Selahattin Demirtaş kuşkusuz bir devrimci değildir, hiç bir zaman da olmamıştır. Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır. Demirtaş’ın pişmanlık belirtileri göstererek düşmana teslim olma yaklaşımı bakımından tarihe not düşürülmesi gereken önemli bir noktadır. (…)"

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bu sözleri köşesine taşıdı.

Demirtaş ve HDP'nin uzunca bir süredir 'barışçıl bir çözüm' noktasında çağrılar yaptığını dile getiren köşe yazarı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç ay önce sarf ettiği "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onlarında kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" ifadesini hatırlattı; ardından şunları söyledi:

'NEDEN İMRALI'DAKİNİN EDİRNE'DEKİNE TERCİH EDİLDİĞİNE DAİR BİR GÖRÜNTÜ VERİLİR?'

"Bazan insan, ülkeyi yönetenlerin İmralı’ya ya da Kandil’e mi yoksa Demirtaş’a mı daha mütehammil olduğu noktasında şaşkınlığa düşüyor. Mütehammil mi desem, daha çok tercih edilebilir mi desem bilmiyorum.

Ama sanki siyaset alanında bir rakip yerine, dağda bir grup olması tercih ediliyor gibi gözüküyor. Bu normal olabilir mi? Neden böyle bir tercihte bulunulur? Neden İmralı’dakinin Edirne’dekine tercih edildiğine dair bir görüntü verilir? Sizin bir cevabınız var mı?"

Yazının tamamı.

Etiketler
Edirne Kürt