Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü' çıkışı: Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den destek

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” teklifini Meclis’e götüreceklerine yönelik çıkışı üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü' çıkışı: Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den destek

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” teklifini Meclis’e götüreceklerine yönelik dün yaptığı açıklamaya destek verdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Gül, “mutlak ve kalıcı özgürlük için anayasa değişikliği yapılması milletimizin hakkı, demokrasinin gereğidir” dedi.

Gül şunları belirtti:

“Kılık kıyafet yasaklarının kalkması AK siyasetin, Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmasız başarısıdır. 10 yıl önce CHP’nin Mahkeme kapılarında iptal ettirdiği başörtüsüne mutlak ve kalıcı özgürlük için anayasa değişikliği yapılması milletimizin hakkı, demokrasinin gereğidir.”


KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, helalleşme konusunda yeni bir adım attığını duyurmuştu.

Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu” diyen Kılıçdaroğlu, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz” ifadeleriyle kanun teklifi hazırladıklarını ve Meclis’e sunacaklarını ifade etmişti.

Etiketler
Meclis Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül