HDP'den 'Demirtaş parti dışına itilir' kulisine sert tepki: 'Kendini bilmez bir parti yöneticisi olamaz'

HDP'li bir yöneticinin Selahattin Demirtaş için "Bu şekilde devam ederse parti dışına itilir" dediği iddiası tepkiyle karşılandı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'den peş peşe açıklamalar geldi.

HDP'den 'Demirtaş parti dışına itilir' kulisine sert tepki: 'Kendini bilmez bir parti yöneticisi olamaz'

Kasım 2016'dan bu yana cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'deki polisevine düzenlenen saldırıyı kınaması sonrası başlayan tartışma sürerken, Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugün dikkat çeken bir iddiayı köşesinde paylaştı.

Buna göre yazıda ismi zikredilmeyen HDP'li yönetici, "Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle" dedi.

Bu sözler kamuoyunda tartışma yarattı.

Konuya dair ilk tepkiler, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'den geldi.

Oluç: "Kendini gizleyip parti içine nifak sokmaya çalışan, kendini bilmez böyle bir HDP yöneticisi olamaz. Bu kabul edilir bir söz de değildir. Nokta."

Temel: “HDP’de herkes, hele de yetkili olanlar açık kimliği ile konuşur, kendini gizleyerek konuşmaz. İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir."

Etiketler
Selahattin Demirtaş HDP Kulis Saruhan Oluç