İddia: HDP'li yönetici, 'Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir' dedi

Gazeteci İsmail Saymaz, ismini vermediği HDP'li yöneticinin Selahattin Demirtaş'la ilgili "Bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz" dediğini ileri sürdü.

İddia: HDP'li yönetici, 'Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir' dedi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Kasım 2016'dan bu yana cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'deki polisevine düzenlenen saldırıyı kınaması sonrası başlayan tartışmayı köşesine taşıdı.

Siyasetçinin, PKK'nın askeri kanadı olarak bilinen HPG'nin düzenlediği saldırıya "Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır" tepkisini vermesi Kürt hareketinde bazı 'eleştirilere' yol açmış; gerilim, Kandil'den gelen “Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendini feda edenlerin, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınanması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir. Bu dili kullananlar halkın değerlerini temsil etmiyor" mesajıyla boyutlanmıştı.

Demirtaş, dün kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamadaysa "Biz demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden HDP’den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama çabadır, tamamen anlamsızdır" ifadesini kullanmıştı.

Saymaz, bu sözleri 'geri adım' olarak yorumladı. Bu hamleyi beklemediğini dile getiren gazeteci, "Oysaki Demirtaş, bir gün önceki paylaşımlarında hem PKK’yı hem de HDP’yi eleştirmişti. ‘Ayrışma’ varsayımı bu eleştirilerden kaynaklanıyordu. Kaldı ki HDP’nin iç kamuoyu da Demirtaş’ın çizgisini benden farklı okumuyor" ifadesini kullandı. Ardından herhangi bir isim zikretmeden şu bilgileri verdi:

'HDP'Lİ YÖNETİCİ: DEMİRTAŞ BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE PARTİ DIŞINA İTİLİR'

"(...) Örneğin, bir HDP’li yönetici, Demirtaş’ın HDP’den ayrı ve bir adım önde görünmesinden rahatsızlık duyulduğunu vurgulayarak, şunları söylüyor:

'Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle.'

HDP’li yönetici, Demirtaş’ın geçen nisan ayından beri PKK’ya karşı açıkça tavır aldığını ve bu tutumunu cezaevine giden HDP’lilere de açıkladığını kaydederek, 'Çok cesur bir hamle. Ama büyük risk aldı' diyor. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
İsmail Saymaz Selahattin Demirtaş Cezaevi HDP