CHP'li Taşçıer'den Fahrettin Koca'ya 'Onkoloji Hastanesi' yanıtı: 'Geri adım atmış olmanızdan memnuniyet duyuyoruz'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmayacağını açıklamasına ilişkin paylaşımda bulundu.

CHP'li Taşçıer'den Fahrettin Koca'ya 'Onkoloji Hastanesi' yanıtı: 'Geri adım atmış olmanızdan memnuniyet duyuyoruz'

Türkiye’nin en büyük onkoloji hastanesi olan Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı iddia edilmişti.

Onkoloji Hastanesi ile birlikte 4 hastanenin daha kapatılıcağı öne sürülürken; hastanelerin Türkerler-Astaldi ortaklığının işleteceği Etlik Şehir Hastanesi’nin “hasta garantisi”ni karşılayabilmesi için kapatılacağı ileri sürülmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bugün söz konusu iddialara ilişkin yalanladığı açıklamasında, ''ANKARA ETLİK ŞEHİR HASTANESİ 28 Eylülde açılıyor'' diye yazan Koca, ''Bu hastanenin açılışı sebebiyle Onkoloji E. A. Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Kapatılacak hastanemiz yok. Gurur duyulacak yeni bir hastanemiz var. Hayırlı olsun'' ifadelerini kullanmıştı.

TAŞÇIER'DEN YANIT

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Koca'nın açıklamasına ilişkin paylaşımda bulundu.

''Sayın Bakan, Etlik Şehir Hastanesi ÇSED raporunda yer aldığı üzere, kapatılacak hastaneler arasında bunların da olduğunu siz de biz de çok iyi biliyoruz'' diyen Taşçıer, ''Geri adım atmış olmanızdan memnuniyet duyuyoruz. Yetmez, kapatılan tüm hastanelerimizi geri açın'' ifadelerini kullandı.

Taşçıer ayrıca ÇSED raporunu da paylaştı:

CHP'li Taşçıer'den Fahrettin Koca'ya 'Onkoloji Hastanesi' yanıtı: 'Geri adım atmış olmanızdan memnuniyet duyuyoruz' - Resim : 2

Etiketler
Gamze Taşçıer Ankara Fahrettin Koca Hastane