Hurma çekirdekleriyle bakın ne yapılıyor... Birçok kişi bilmeden çöpe atıyordu

Birçok kişi bilmeden hurma çekirdeklerini çöpe atıyor. Oysa bu çok büyük bir hata! Bakın hurma çekirdekleriyle neler yapılıyor

Hurma çekirdekleriyle bakın ne yapılıyor... Birçok kişi bilmeden çöpe atıyordu

Hurma, sindirim sistemi sağlığına fayda sağlar. Lif açısından zengin olması sebebiyle sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu önler. Ayrıca içerdiği potasyum ile kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını destekler. Hurmanın antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca hurma, enerji verici özelliği ile vücuda enerji sağlar. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde genel sağlık ve zindelik için faydalı olabilir.

ÇEKİRDEĞİ DE ÇOK FAYDALIYMIŞ

Hurma çekirdeklerinin faydaları saymakla bitmez. İçerisindeki lif, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan hurma çekirdekleri, sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enerji seviyesini yükseltir. Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Bu nedenle hurma çekirdeklerini çöpe atmak yerine, farklı şekillerde değerlendirmek oldukça mantıklı bir tercihtir.

Hurma çekirdeği tüketirseniz...

Hurma çekirdeği, özellikle karaciğer ve böbreğin korunmasına katkı sağlayarak toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Böbrek taşı sorununda da olumlu etkileri olan hurma çekirdeği, aynı zamanda safra taşı tedavisinde de kullanılıyor.

Kalp sağlığına destek olmasıyla da bilinen hurma çekirdeği, kan şekeri ve diyabet gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı oluyor.

Hurma çekirdekleriyle bakın ne yapılıyor... Birçok kişi bilmeden çöpe atıyordu - Resim : 1

Viral enfeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde önemli bir rol üstleniyor. Bunların yanı sıra, hurma çekirdekleri antioksidan bakımından zengin olduğu için cilt bozukluklarını hızlıca tedavi etmede etkili olabiliyor.

Hurma çekirdeği nasıl tüketilir?

Hurma çekirdeklerini biriktirin,

Nemsiz ve güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırakın,

Yağsız ve susuz orta ateşte kavurun,

Gevrek hale gelen hurma çekirdeklerini blender veya robot yardımıyla öğütün.

Kaynak: Ensonhaber.com, Gercekgundem.com