Kaçırdığı milyonlarca dolar akıbeti bilinmiyor: Thodex vurguncusunun iadesini Soylu’yla ilgili iddialar ve MHP’li vekilin oğlu ile ortaklığı mı engelliyor?

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, tutuklandı ancak kaçırdığı milyonlarca doların akıbeti bilinmiyor. Özer'in, MHP'li vekil Sancaklı'nın oğlu ile ortaklığı bulunurken ve Soylu'nun kaçırılan paraya ortak olduğu iddia edildi. İade süreci ise merak konusu.

Kaçırdığı milyonlarca dolar akıbeti bilinmiyor: Thodex vurguncusunun iadesini Soylu’yla ilgili iddialar ve MHP’li vekilin oğlu ile ortaklığı mı engelliyor?

GERÇEK GÜNDEM - FURKAN KARABAY

Thodex kripto borsası ile “Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık vakası”na imza atan Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özer’in yakalanmasının ardından Türkiye’ye iade işlemlerinin başlatıldığını açıkladı. Ancak aradan geçen 15 gün içerisinde iade ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Son olarak Arnavutluk'taki Elbasan Asliye Mahkemesi’nin Özer hakkında verdiği tutukluluğun devamı kararı temyize götürüldü.

ÖZER'İN BERABERİNDE GÖTÜRDÜĞÜ PARALAR NEREDE?

Faruk Fatih Özer’in yakalanmasının ardından, yurt dışına 2 milyar dolar kaçırdığı iddia edilmişti. Yakalanması sonrasında Özer’in yanında götürdüğü iddia edilen 2 milyar dolara dair herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı.

Konuyla ilgili Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulunan, Thodex mağdurlarının avukatlarından Sezayi Balkan, Özer’in iade sürecinin daha da uzayabilme ihtimalinin olduğunu belirtti. Avukat Balkan, istenildiği takdirde iade sürecinin kısalabileceğine dikkat çekti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 268 sayfalık Thodex iddianamesinde, 2 bin 27 müşteki yer alıyordu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemede, 2 bin 32 müştekinin toplamda 257 milyon 862 bin 432 TL zararı olduğu belirtilmişti.

Ayrıca iddianamede, Özer’in ise kilolarca altın alarak ve çeşitli yollarla, suçtan kaynaklanan, toplamda 348 milyon 517 bin 924 TL mal varlığı değerini akladığı ifade edilmişti.

Avukat Balkan, bu hususlara dikkat çekerek Özer’in yurt dışına kaçırdığı milyon dolarlar ve akladığı paralarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasına dikkat çekti.

SEZGİN BARAN KORKMAZ DAVASI VE SOYLU İDDİALARI

ABD hazinesini dolandırarak 500 milyon doları ülke dışına çıkardığı belirlenen “Kingston Kardeşler”in 132 milyon dolarını akladığı belirlenen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına kaçma sürecinde olduğu gibi Özer’in kaçmasında da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialar gündeme gelmişti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Soylu’nun oğlunun, yeğeni aracılığıyla Özer’in yurt dışına kaçırdığı paraya ortak olduğunu öne sürmüştü. Peker, “Sen bilmiyor musun Arnavutluk’ta kuş uçsa benim haberim olur? Mahalle arasındaki kavgalarda bile 10 kişi tutuklanıyor. Adam 2 milyar dolarla kaçmış, göstermelik birkaç tutuklama yaptınız. Senin oğlunun, benim televizyonlara çıkardığım yeğenin vasıtasıyla, şahısla irtibat kurup paranın kaç lirasını aldınız, onu da anlatacağım” demişti.

Peker’in Soylu hakkındaki Thodex iddiaları ise çıkan bir fotoğraf üzerine akıllardaki soru işaretlerini artırmıştı.

BAKANLIK MAKAMINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR VE SOYLU'NUN YEĞENİ

Faruk Fatih Özer’in, Soylu’yu makamında ziyaret ettiği sırada çekilmiş bir fotoğrafının olduğunu ortaya çıkmıştı. Fotoğrafta, yer alan üçüncü kişi ise Soylu’nun kız kardeşi Fatma Soylu Işık'ın oğlu Hasan Berk Işık’tı.

Kaçırdığı milyonlarca dolar akıbeti bilinmiyor: Thodex vurguncusunun iadesini Soylu’yla ilgili iddialar ve MHP’li vekilin oğlu ile ortaklığı mı engelliyor? - Resim : 1

Peker, Soylu’nun yeğeni şarkıcı Hasan Berk Işık’ı Soylu'nun eniştesini, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses ve Hande Yener gibi isimlerle çalışan yapımcı Polat Yağcı ile tanıştırdığını anlatmıştı.

Öte yandan Faruk Fatih Özer’in fotoğrafının olduğu bir başka AKP’li ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ydu. Çavuşoğlu ile Özer’in yer aldığı fotoğrafta da bir üçüncü kişi vardı.

Çavuşoğlu fotoğrafın ortaya çıkması sonrasında "Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı, 26 Aralık 2019’da Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir” açıklamasında bulunmuştu.

Kaçırdığı milyonlarca dolar akıbeti bilinmiyor: Thodex vurguncusunun iadesini Soylu’yla ilgili iddialar ve MHP’li vekilin oğlu ile ortaklığı mı engelliyor? - Resim : 2

MHP'Lİ VEKİLİN OĞLU THODEX'İN SAHİBİYLE HALA ORTAK

Fotoğraftaki üçüncü kişi Mert Sancaklı’nın Faruk Fatih Özer ile ortaklığı da mevcuttu. 28 Eylül 2020 tarihinde kurulan ve hala faaliyete olan “Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı şirkette MHP’li vekilin oğlu Mert Sancaklı ile Fatih Özer ortaktı.

MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş da geçen günlerde yaptığı “Thodex kurucusu Arnavutluk’ta yakalanan Fatih Özer’in Darıca'da yaşayan aile fertleri partimize gelerek, çocuklarının hiçbir şey yapmadığını, sorunların aileye kaldığını ancak Saffet Sancaklı ve oğlunun paraları alıp kendilerini kurbanlık koyun gibi ortada bıraktığını ifade edip her yerde konuşmaktadır” açıklamasıyla istifasını vermişti.

Soruşturma esnasında yüzlerce kişinin ifadesi alınırken ne Mert Sancaklı’nın ne de haklarında ciddi iddialar bulunan Soylu’nun yeğeninin beyanlarına başvurulmuştu.
Arnavutluk’ta yakalanan Özer’in kaçırdığı milyonlarca dolar hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması, MHP’li vekilin oğlunun hala ortaklığa devam etmesi, Soylu ve ailesi hakkındaki iddiaların varlığı, Thodex dosyasının ve iade sürecin uzayacağına yönelik kaygıları beraberinde getiriyor.

Etiketler
Dolar Faruk Fatih Özer Para