CHP’li Emre: 'Bakanın bu iddialar karşısında hiçbir şey olmamış gibi oturması pişkinliktir'

CHP'li Yunus Emre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bataklık soruşturmasında adı geçen iş insanı arasında ilişki olduğu yönünde iddiaları meclis gündeme taşıdı.

CHP’li Emre: 'Bakanın bu iddialar karşısında hiçbir şey olmamış gibi oturması pişkinliktir'

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki yeni iddiaları meclis gündemine taşıdı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ZARAR VERİYOR

CHP’li Emre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki yeni iddialar ilgili verdiği önergeye ilişkin açıklamasında; “Bataklık Soruşturması kapsamında İçişleri Bakanı ile basında adı geçen iş insanı arasında ilişki olduğu iddia ediliyor. Bu kişi şu anda tutuksuz yargılanıyor. Tutuklanması gerekenler tutuklanmazken tutuklanmaması gerekenler ne yazık ki tutuklanıyor. Ayrıca emniyet yetkililerinin İçişleri Bakanı’nı da bu kişiyle telefon konuşması yapmaması gerektiği hususunda uyardığı ifade ediliyor. Bunlar ne yazık ki devletin en önemli kurumlarından biri olan İçişleri Bakanlığı’na zarar vermektedir. Sayın Bakan bu iddiaları açıklamak zorundadır.” sözlerini dile getirdi.

''İÇİŞLERİ BAKANI İLE İLGİLİ BU İDDİALAR İLK DEĞİLDİR''

İçişleri Bakanının makamının ve görevinin suç ve suçluyla mücadele etmek olduğunu belirten CHP’li Emre, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bakanın adının bu iddialarda geçmesi büyük bir talihsizliktir ve adının bu iddialarda yer alması Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. İçişleri Bakanı ile ilgili bu iddialar ilk değildir ama bakanın bu iddialar karşısında hiçbir şey olmamış gibi oturması pişkinliktir. Tek adam rejiminin ve onun getirdiği ucube sistemin sonuçları böyle karşımıza çıkıyor.Ancak bunun böyle gitmeyeceği en kısa sürede görülecektir. Milletimiz bu olayları büyük bir üzüntü ve endişeyle takip etmektedir ama önüne gelecek ilk sandıkta bunun hesabını da soracaktır. Unutulmasın ki hiç kimse kanunlardan üstün değildir. Herkes kanundaki görevini yapmakla yükümlüdür ve yapmak zorundadır.”

CHP’li Yunus Emre’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği sorular:

1) Basında adı geçen iş insanı hakkında açılmış soruşturmaların sonuçları ne olmuştur? Hangi soruşturmalar tamamlanmış ve hangileri devam etmektedir?
2) Basında adı geçen iş insanına soruşturmalar sonucunda verilen cezalar olmuş mudur? Bu cezalar nedir?
3) Şahsınızın basında adı geçen iş insanı ile olan ilişkisinin dayanağı nedir?
4) Yine iddialara göre Emniyet yetkilileri tarafından adı geçen iş insanı ile görüşmemeniz konusunda uyarıldığınız ve sizin bu uyarıyı kabul etmediğiniz doğru mudur?
5) “Bataklık Soruşturması” başladığından bu yana adı geçen iş insanı ile telefonla ya da yüz yüze bir görüşmeniz söz konusu mudur? Bu iddiaları kanıtlamak amacıyla HTS kayıtlarını kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?
6) Emniyet yetkililerince uyarıldıktan sonra basında adı geçen iş insanının telefonlarının memurlarca değil de amir konumunda olan personel tarafından dinlenilmesi talimatı verdiğiniz doğru mudur? Eğer doğruysa bunun sebebi nedir?
7) Şahsınız hakkında son dönemlerde ortaya atılan iddialar birlikte düşünüldüğünde bu tür olayların ortaya çıkmış olmasının oturduğunuz makama ve Bakanlığa zarar verdiğini düşünüyor musunuz?
8) Tüm bu iddialar karşısında istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Etiketler
Meclis Soruşturma Süleyman Soylu