Ümit Özdağ'dan Diyanet İşleri Başkanı'na: Demek ki kaçmaya hazırlanıyor, kaçmalısın da!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmamasını protesto etti.

Ümit Özdağ'dan Diyanet İşleri Başkanı'na: Demek ki kaçmaya hazırlanıyor, kaçmalısın da!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Afyon'da Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz'un 100. yılı olan Zafer Haftası'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde Atatürk’ün anılmamasını protesto etti.

Özdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada emniyet müdürünün basın açıklamasını engellediğini yazmıştı. Özdağ'ın açıklama yapması için Zafer Meydanı'nın uygun görüldüğü yetkililer tarafından Özdağ'a ve partililere bildirildi.

Partililer "Bozkurt Özdağ, Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

Özdağ açıklamasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı, "Camileri iktidar partisinin arka bahçesine çevirmeniz yüzünden millet cuma namazına gitmiyor artık. Son 20 yılda Anadolu'da bin senede olmadığı kadar ateizm ve deizm gelişti. Senin İslama verdiğin zararı bir tek Recep Tayyip Erdoğan vermiştir" sözleriyle eleştirdi.

Ümit Özdağ'ın müftülük önünde yaptığı açıklama şöyle oldu:

"MUSTAFA SABRİ ZİHNİYETİ"

Bugün 26 Ağustos Türk ordusunun Afyon'da Yunan ordusuna karşı Büyük Taarruz'u başlattığı günün yüzüncü yılındayız. Bu Taarruz'un gerçekleşmesinin yüzüncü yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı, Mustafa Sabri zihniyetine sahip olduğu için ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını andı. Ne de yine 26 Ağustos 1071'de Romen Diyojen'in ordusunu Malazgirt'te tarihe gömen Sultan Alparslan'ın adını aldı.

"BU DİYANET İŞLERİ BAŞKANI TÜRK MİLLETİNE DÜŞMANDIR"

Metnin içinde bu zaferi kazanan büyük Türk milletinin adı da yoktu. Tekrar ediyorum; bu Diyanet İşleri Başkanı Türk milletine düşmandır, Türk tarihine düşmandır, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmandır. Bu adam Diyanet İşleri Başkanı da değildir; Mustafa Sabri'den sonraki son şeyhülislamdır.

Duyduk ki Londra'da ev satın almış. Anlaşılan o da kendisinden önce kaçanlar gibi yurt dışına kaçmaya hazırlanıyor. Kaçmalısın da zaten.

Allah'tan kork. Gerçekten Müslüman olsanız İslam'ın son büyük ordusunun son Büyük Taarruz'unu yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anarsınız. Ama sizi kimse rahmetle anmayacak. Bu ne biçim bir utanmazlıktır, bu ne biçim bir ahlaksızlıktır.

"SENİN İSLAMA VERDİĞİN ZARARI BİR TEK RECEP TAYYİP ERDOĞAN VERMİŞTİR"

Sizin yüzünüzden, sizin bu yobazlığınız, millet düşmanlığınız yüzünden sizin bu iktidar yanlılığınız yüzünden camileri iktidar partisinin arka bahçesine çevirmeniz yüzünden millet cuma namazına gitmiyor artık. Son 20 yılda Anadolu'da bin senede olmadığı kadar ateizm ve deizm gelişti.

Ey Diyanet İşleri Başkanı olan adam Sovyetler Birliği'nde Ateizmi Geliştirme Derneği Başkanı'nın yapmış olduğundan daha fazla ateist, deist yetiştirdin. Senin İslama verdiğin zararı bir tek Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Allah sizi bildiği gibi yapsın, Allah Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Sultan Alparslan'a rahmet eylesin.

Etiketler
Zafer Partisi Ümit Özdağ Diyanet İşleri Başkanlığı