AKP kulislerinden son bilgiler: 'Seçim tarihi belli'

AKP kulislerinde seçimlerin gelecek yıl nisan ayı sonunda bitecek Ramazan'ın ardından mayıs ayında yapılacağının konuşulduğu öğrenildi.

AKP kulislerinden son bilgiler: 'Seçim tarihi belli'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikası sonucu günden güne artan hayat pahalılığı ve iktidarın kendini 'muhalif' olarak tanımlayan vatandaşlara yönelik baskıları, kamuoyunda bir an önce seçime gidilmesi gerektiğine dair görüşü güçlendirdi.

Muhalefet partileri, ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak aylardır seçim tarihinin öne çekilmesi çağrısında bulunurken, AKP ve MHP'nin birlikte hareket ettiği Cumhur İttifakı "Kabile devleti değiliz" diyerek sandığa 'zamanında gidileceğini' söylüyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre erken/baskın seçim tartışmalarının son günlerde yeniden Ankara'nın öne çıkan gündem başlıklarından biri olduğu belirtildi.

"İktidar bu ekonomik tabloda 2022 kışını çıkaramaz, erken seçim olacak” diyenlerin tarih olarak 6 Kasım 2022'yi anmaya başladığı dile getirilen haberde, şunlar kaydedildi:

"iktidar cephesi ısrarla 'Seçim zamanında olacak' demeyi sürdürüyor. Ancak bahsedilen tarih Haziran 2023 değil. AK Parti kulislerinde seçimin gelecek yıl nisan ayı sonunda bitecek Ramazanın ardından mayıs ayında yapılacağı konuşuluyor."

Etiketler
Kulis Seçim