Karaalioğlu'ndan Gezi davası yorumu: İktidar bütün tabelaları devirerek ters yoldan devam etti

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Gezi Parkı davasındaki skandalları hatırlattığı yazısında karara ve AKP iktidarının yargıya müdahalesine tepki gösterdi. Karaalioğlu, AKP'nin seçimlerinin yanlış olduğunu vurguladı.

Karaalioğlu'ndan Gezi davası yorumu: İktidar bütün tabelaları devirerek ters yoldan devam etti

Üçüncü Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay'a 18'er yıl hapis cezası verildi. Bu isimlerin hepsi tutuklandı. Karar skandal olarak yorumlanırken kamuyonun farklı kesimlerinden tepkiler art arda geliyor.

Öte yandan içinde AKP'den milletvekili aday adayı olan bir ismi de barındıran mahkeme heyeti, yaklaşık 4 buçuk yıldır cezaevinde tutulan iş insanı Kavala'yı 'casusluk suçlamasından' ise beraat ettirdi.

KARAR YAZARI KARAALİOĞLU'NDAN GEZİ KARARLARI İÇİN "HUKUKUN VARLIĞINA REDDİYE!" YAZISI

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu da bu karara tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Gezi davasında verilen ceza kararlarını haksızlık olarak yorumlayan Karaalioğlu, "Kavala’ya verilen cezadan murad edilen siyasi tesir her neyse, diğer isimlere verilen cezalarda bunu güçlendirmek maksadı gözetildiği bellidir." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Karaalioğlu, davalardaki skandalları da sıralayarak; "Bu dava baştan beri kendisini itibarsızlaştıran bir süreçten geliyor. Gezi davası daha önce beraatle sonuçlanmış ve kapanmıştı. Kavala’yı içeride tutabilmek için önce casusluk iddiası üretildi. Ancak bu iddialar işe yaramayınca ardından Gezi davası tekrardan açıldı ve O’na ceza vermek için tarih yeniden yazıldı. Ne var ki bu, yazanlar ve yazdıranlar için hiç hayırla anılacak bir kayıt olmadı. İçi boş ve iddiaları delilsiz bir davadan müebbed hapis cezası çıkarmak hakkın, hukukun, adaletin varlığına reddiyedir. Kavala ve diğer isimlerin cezalandırılması sadece hukuki değil siyasi olarak da yanlıştır. Zerre fayda temin edilemeyecektir. Dünyadaki itibar kaybı falan şöyle dursun; bu, birbirimizin yüzüne baktıkça başımızı eğdirecek bir karardır." ifadeleriyle eleştirilerini sürdürdü.

Mustafa Karaalioğlu, "İzahı yok. Hiçbir zaman olamayacak da. Gün gelecek ve işin içinde olanlar veya olup bitene sessiz kalanlar, birbirlerini suçlayacaklar. ... Oysa geri dönmek için çok alamet belirmiş, çok fırsat çıkmıştı. Ama iktidar son perdede, yanlışlar zincirinden ibaret olan davada en yanlış tercihi yaptı. Her duruşma yanlış yoldan çıkmak için fırsattı ama iktidar bunu umursamadı aksine bütün tabelaları devirerek ters yoldan devam etti." yorumunda bulundu.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Gezi davası Seçim