Karamollaoğlu, DEVA Partisi'nin seçime tek girme kararını yorumladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu oldu.

Karamollaoğlu, DEVA Partisi'nin seçime tek girme kararını yorumladı

GERÇEK GÜNDEM

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle ilgili değerlendirmede bulunan Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Sayın Bakan kusura bakmasın ama gittiği hiçbir yerde beklediği karşılığı alamıyor. Yurt dışında da, para bulmak için gittiği yerlerde de Türkiye'de de güven telkin etmiyor. Artık kim konuşursa konuşsun bir hükmü yok. Bakanlar yetkili değiller. Bu söylenen rakamlara kimse güvenmiyor. Ne manaya geldiğini de kimse bilmiyor. Türkiye'de eğer bir yapılacaksa çok açık ve net, bu kadar para varsa nereye gidecek bu kadar para, ne maksatla kullanılacak? Türkiye'nin bir numaralı meselesi israf ve yolsuzluktur. Türkiye'yi yönetenler, bu konuda tasarruf yapmayı bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Siz bunları önlemezseniz yaptığınız yatırımlar israfa dönüşür.

İsraf dediğim zaman da ben parayı saçıp savurmak manasında da söylemiyorum. Şu anda Türkiye'ye ekstradan yeni bir havaalanı, yeni bir yol, yeni bir köprü... Bunların hiçbir tanesine bizim ihtiyacımız yok. Adalet, saraylarda gerçekleşmiyor kardeşlerim. Her yer saray dolu. Niye hakimler, daha mütevazı ortamlarda karar verecek vicdana sahip olmasınlar. Saray olmasın, mahkeme salonu olsun.

Bugün Türkiye ekonomide ayağa kalkacaksa önce israfı durduracak sonra bizim ihtiyacımız olan sahalarda yatırıma destek verecek. Bir numaralı sektör tarımdır, gıdadır.

DEVA PARTİSİ'NİN SEÇİM AÇIKLAMASI

DEVA Partisi'nin seçime tek girme kararıyla ilgili değerlendirme yapan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

İttifaka herhangi bir menfi etkisi olmaz. Üçlü bir ittifak olabilir demiştim, bu bir temennidir. Bu ancak seçim sathı mahaline girildiği zaman ortaya çıkacak bir durumdur. Sayın Babacan'ın böyle bir açıklamada bulunmasını garipsemiyorum. Her parti elbette kendi amblemiyle seçime girmeyi arzu eder, bundan daha tabii bir şey olmaz. Ama seçime gidilirken farklı kanaatler de ortaya çıkabilir.

Altılı masa kesin olarak cumhurbaşkanı adayını seçim kararı alındıktan sonra açıklayacaktır. Önceden açıklayacaktır. 6 parti arasında ittifak var, buna itiraz eden de olmadı.

Etiketler
İsmail Küçükkaya DEVA Partisi FOX TV Saadet Partisi