Ali Babacan, DEVA Partisi'nin parlamenter sistem kararını açıkladı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi sonrasında Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları hakkında açıklama yaptı

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin parlamenter sistem kararını açıkladı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak basın açıklaması yaptı.

Babacan, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları hakkında "Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse bizde ona uyarız." dedi.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle oldu:

"İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Böyle bir ülkede sorunların çözülmesi mümkün değil. Biz bunları 3 yıl önce gördük. Hükümetin hiçbir problemi çözemeyeceği için böyle bir yola çıktık. Siyasi partiler arasındaki iş birliğine önem veriyoruz.

DEVA Partisi olarak biz bu ülkenin menfaatine çare olacak her türlü gayrete katkı vermek isteriz.

Kar yağışının İstanbul'a getirdiği sorunları hepimiz gördük. Bizim geçen sonbaharda açıkladığımız afet planımızda yerel yönetimlere hatta muhtarlara bile görev vermeyi söylüyoruz. Yerelde sağlam bir koordinasyon.

"ÇOK CİDDİ BİR PROBLEM VAR"

Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında çok ciddi bir bir problem var. Burada Ankaralılar ve İstanbullular sorun yaşıyor. Particilik bırakılacak. Yemek vs. hükümetin propagandası olarak görüyorum. Bizim Londra büyükelçimizde gider Londra'da görüşürüz.

Bundan daha doğal bir şey yok. Propaganda makinesinin büyütmesi olarak görüyorum.

PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI

Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse bizde ona uyarız.

Etiketler
Ali Babacan Ahmet Davutoğlu DEVA Partisi