Ali Babacan ile görüşen Ahmet Davutoğlu: Ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ali Babacan ile görüşen Ahmet Davutoğlu: Ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak basın açıklaması yaptı.

Ahmet Davutoğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları hakkında, "Parlamenter sistemde yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu. Bunun yanında oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi büyük önem taşıyor. Akşener'le, Uysal'la ve Kılıçdaroğlu ile görüştük." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI

İktidarın hatalarını ortaya koymak dışında yönetilememek dışında ekonomik cehalet dışında ne yapacağımızı topluma nasıl güven vereceğimi konuşmamız gerekiyor. Bu görüşmelerimiz topluma güven oluşturmak bizim siyasi bir sorumluluğumuz.

Son dönemde yaptığımız görüşmeler önem taşıyor bu açıdan. Parlamenter sistemde yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu. Bunun yanında oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi büyük önem taşıyor. Akşener'le, Uysal'la ve Kılıçdaroğlu ile görüştük. Sayın Babacan'a ve ekibine de teşekkür ediyorum.

Türkiye her an seçime gidebilir. Oluşturulan iklim belli. Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek. Toplumun bütününde güven hissi oluşacak. Son derece verimli ve güzel görüşmeler oluyor.

"KARAMOLLAOĞLU İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Bunun olağanüstü bir durummuş gibi yansıtılması doğru değil. Bundan sonra da istişarelerimiz devam edecek. Sayın Karamollaoğlu ile de görüşeceğiz. Gönül isterdi ki ülkenin cumhurbaşkanı da diğer parti liderleriyle bir araya gelebilsin. Ama kutuplaştırma isteyen iktidara karşı biz bir araya gelebiliyoruz ve güven verebiliyoruz mesajını verecek şekilde toplumda var olan karamsarlığı giderecektir.

Kış şartlarında ülkenin güvenliği olmayan bir ülkeden bahsediyoruz. 7-8 saat yolda kalanlar oldu. Bu yönetim beceriksizliği ve merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki gereksiz gerilimler halkın hayatını zorlaştırıyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Kış şartlarında seyahat güvenliğini sağlamaktan yoksun bir yönetim seçim güvenliğini nasıl sağlayacak? Kışın ortasında enerji sorunu yaşıyoruz. Rusya ile anlaşma yapmamanın sıkıntısını yaşıyoruz.

Temel hak ve özgürlüklerin gereğinin yerine getirilmemesi konusunda bile sıkıntı var. Seçimle ilgili kaygı duyulmasını anlıyoruz. Hiç merak etmeyin. Türkiye'de seçim yapıldığında bu güvenliği size sağlamayı taahhüt ediyoruz.

Etiketler
Gelecek Partisi Ali Babacan Ahmet Davutoğlu DEVA Partisi